Bahçeliye cevap, Erdoğana tepki

  • Home
  • Bahçeliye cevap, Erdoğana tepki
Bahçeliye cevap, Erdoğana tepki
İzmir'deki olaylarla ilgili polisi beceriksizliğini örtbas etmeye çalışmakla suçlayan DTP'li Türk Başbakan'a da sert çıktıAbone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- DTP Genel Başkanı Ahmet Türk İzmir’de yaşanan olaylarla ilgili polisi suçladı, “Beceriksizliklerini örtmeye çalışıyorlar” eleştirisi getirdi. Türk, Başbakan Erdoğan’ın Libya’ya giderken söylediği sözlere de “Kendini kurtarmaya çalışıyor” diye tepki gösterdi.

DTP lideri Türk Meclis’teki grup toplantısına girişte İzmir’de yaşanan olaylarla ilgili değerlendirme yaptı. Türk şunları söyledi:
“Belki de bugüne kadar yaptığımız gezilerde ilk kez disiplinli slogansız ve hiç durmadan partiye doğru giderken konvoyun son bölümüne müdahaleler oldu. Emniyet Müdürünün “Müdahale etmeseydik daha büyük olaylar oldu” açıklaması gerçekleri yansıtmayan bir açıklama. Oysa insanlar cinsel kahve orada tartaklanıyor, arabalar devriliyor polisler müdahale bile etmiyor. Vatandaş polise neden müdahale etmediniz diye soruyor, “Emir almadık” yanıtı alıyor. Akşam güvenlik Şube Müdürü otele geliyor biz böyle bir şey beklemiyorduk. İlde üç ayrı yerde maç vardı. Güvenlik güçlerini getirmedik, dağıldı diyor. Ama emniyet müdürü gereken tedbiri almasaydık insanlar ölürdü diyor. Bunlar birbiriyle çelişen ifadeler. Samimiyetle söylüyorum, mitinglerde farklı bayraklar olmuyor. Manisa İzmir’de tamamen partinin bayrakları vardı. Beceriksizliklerini örtbas etmeye yönelik suçlayıcı bir dil kullanılıyor . Gerçekten buna üzüldüm.”

MİSİLLEME Mİ YORUMLARINA AÇIKLAMA

Türk İzmir olaylarını değrelendirirken başka yerlerde de farklı olaylar yaşanabileceği uyarısının missileme mi olduğu sorusuna da şöyle yanıt verdi:
“Biz bu konunun hassas olduğunu söylüyoruz, bu hassasiyeti herkes görmeli diyoruz. Bugün DTP’ye yapılırsa yarın başka bir yerde farklı bir şekilde halk tepki gösterir. Biz bütün bunları samimiyetle dile getirerek böyle gerginliklere yol vermeyecek bir tavrı ortaya koymaya çalışıyoruz. Kitlemizi kontrol edelim diyoruz. Bizim yaptığımız uyarıdır. Barış sürecinin tartışıldığı demokratik sivil çözümlerin gündeme geldiği bir süreçte her şeyden önce bu provokasyon yaratmak isteyen kesimleri gerçekten etkisiz kılacak duruşu siyasal anlayışı ortaya koymamız gerekiyor. Bize bilgiler geldi 3 ölü var, 5 ölü var diye ama biz provokasyona gelmeyin diye oradakileri uyardık.

BAHÇELİ’NİN GİDİŞİ SEVİNDİRİCİ

Türk; MHP lideri Bahçeli’nin Diyarbakır’a gideceğiyle ilgili açıklamasını, “Siyasiler her tarafa gidebilmeli, düşüncesini her yerde açıklayabilmeli. Biz bunu söylüyoruz” sözleriyle değerlendirdi. Türk, “Ama biz düşüncelerimizi barış sürecini anlatmak için giderken birilerinin bize müdahale etmesini hoş karşılanmaz. Bu farklı yerlerde farklı tepkilerle ortaya çıkar. Bizim yaptığımız sadece bir uyarıydı” dedi.

BAŞBAKANA ELEŞTİRİ

Türk Başbakan’ın Libya’ya giderken DTP’yi eleştiren sözlerine de şöyle yanıt verdi: “Başbakanın sözleri iyi değildi, doğru da değildi. Sayın başbakan bir siyasi partinin çalışmalarını illegalmiş gibi gösteren bir mantıkla yansıtıyor. Oysaki gidilecek güzergah belli, toplanacak yerde polis güvenlik önlemi almış, orada konuşma yapacağımız yer düzenlenmiş. Sanki korsan bir miting yapıyormuşuz korsan bir gösteri yapıyormuşuz gibi yansıtıyor. Doğru bir yaklaşım değil. Sayın başbakan kendini kurtarmaya çalışıyor.”



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim