Un ve pirinçte kanser tehlikesi

  • Home
  • Un ve pirinçte kanser tehlikesi
Un ve pirinçte kanser tehlikesi
Norveç'te yapılan bir araştırmaya göre folik asit ve B12 desteği alan kalp hastalarının kansere yakalanma oranı fazla çıktı.Abone ol

Gıdalarda folik asit takviyesi bulunmayan Norveç'te yapılan bir araştırmaya göre, folik asit ve B12 desteği a ersağ üyelik lan kalp hastalarının kansere yakalanma oranı fazla çıktı. Vücudun yeni sağlıklı hücreler oluşturmasına yardım etmesi ve hamilelik öncesi kadınların spina bifida (omurga açıklığı) gibi ciddi doğum kusurlarının önlemesi için folik asit ve B12 vitamini, ABD dahil birçok ülkede un ve pirinç gibi ürünlere ekleniyor. Norveçli araştırmacılar, folik asit ve B12 desteği alan kalp hastaları arasında akciğer kanserine yakalananların oranının, genel nüfusuna göre yüzde 25 daha fazla olduğunu ortaya koydu. Bergan kentindeki Haukeland Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Marta Ebbing ve ekibinin yaptığı çalışmada, üç yılı aşkın süre folik asit takviyesi verilmesinin kanser hücrelerinin büyümesine neden olabileceği belirtildi.



Kategori : SAĞLIK
Whatsapp İletişim