Dilmenin oynasın dediği futbolcu

  • Home
  • Dilmenin oynasın dediği futbolcu
Dilmenin oynasın dediği futbolcu
Beşiktaş ile Fenerbahçe İnönü'de kozlarını paylaşacak. Kazanmak için nasıl oynamalılar? İşte çarpıcı iki analiz..Abone ol

Nefesler İnönü'de tutulacak. İnönü'de oynanacak derbi maçını taraftarlar sabırsızlıkla bekliyor.. Kağıt üstünde Fenerbahçe ağır bassa da Beşiktaş'ın da silahları var.

İşte sonucu merakla beklenen karşılaşmayı spor yazarları Rıdvan Dilmen ve Mehmet Demirkol Milliyet için analiz etti. Usta yorumcular her iki takımın artı ve eksilerini yazdı..

Rıdvan Dilmen: Güiza olmalı
Beşiktaş’ın stoperleri savunma arasına atılan toplarda sorun yaşıyorlar. Bir oyuncu geride kalarak ofsaytı bozuyor. Bu nedenle Kazım değil Güiza tercih edilmeli

Daum, “Bir puan büyük başarı olur” dedi. Fenerbahçe için beraberlik iyi sonuç mu?
Daum’un 1 puan için büyük başarı ifadesini kullanması biraz abartılı. Fakat ligdeki konumu itibariyle kazanmak zorunda olan ve son haftalarda toparlanmaya başlayan Beşiktaş’a karşı İnönü’de beraberlik iyi bir sonuç sayılabilir. Fenerbahçe berabere kalırsa hem Galatasaray’dan sonra şampiyonluk yarışındaki en ciddi rakibiyle arasındaki 7 puanlık farkı koruyacak, hair transplant turkey before and after hem de liderliğini devam ettirecek. ilk yarıda bitime 4 hafta kala liderliği korumak önemli. Fenerbahçe’nin, Beşiktaş önünde gerçek anlamda büyük bir başarı kazanması için rakibini yenerek şampiyonluk yarışının dışına itmesi gerekir.

Bilica cezalı, Lugano milli takımdan yorgun dönecek. Bu dezavantajlar savunmayı nasıl etkiler?
Cezalı Bilica’nın yokluğunda muhtemelen Önder oynayacaktır. Daum şimdiye kadar sıkıntı olunca göbekte sürekli Önder’e şans tanıdı. Lugano’nun yorgun dönecek olması tabii ki bir dezavantaj. Ayrıca Önder-Lugano ikilisi çok uyumlu bir ikili değil. Bu illa ki Beşiktaş derbisine de yansıyacak diye bir kural yok, ama Lugano-Bilica ikilisinin oturmuş olması yüzünden, bu durumu bir handikap olarak kabul edebiliriz. Bilica hava toplarında Önder’den daha iyi değil. Fakat Önder’e oranla daha sert ve topu geriden daha iyi oyuna sokuyor. Yine de Bilica, Fenerbahçe adına, “Keşke oynasaydı, yokluğu büyük problem olur” denecek bir isim değil.

Son maçlarda Güiza’yı yedeğe çeken Daum, tek forvet olarak yine Kazım’ı mı oynatmalı?
Kazım son maçlarda forvette verimli oldu. Daum’un istediği, sevdiği bir oyun tarzı var. Fakat olaya bir de şöyle bakmak lazım. Beşiktaş’ın stoperleri oyuna giren, orta sahaya destek veren oyuncular değil. En büyük sıkıntıyı da savunma arasına atılan toplarda yaşıyorlar. Rakip takımların araya oynadığı toplarda, genelde bir oyuncu geride kalarak ofsaytı bozuyor. Bu nedenle derbide Kazım değil, Güiza tercih edilmeli. Fakat en doğru kararı oyuncuların antrenmanlardaki durumuna göre takımın hocası verecektir.

Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluk yarışı nasıl şekillenir?
Kadıköy’de Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe, İnönü’de Beşiktaş’ı da mağlup ederse şampiyonluk yarışında iki takım kalır. Bana göre yenilgi Beşiktaş’ı yarıştan tamamen koparır. Ligdeki son 5 maçını kazanan siyah-beyazlı takımın bu galibiyetleri anlamlı hale getirmesi için Fenerbahçe’yi de yenmesi lazım. Aksi halde bu galibiyetlerin bir anlamı kalmaz. Toparlanmaları da uzun sürer.


Beşiktaş kazanmak için nasıl oynamalı? Mehmet Demirkol'un yorumu sonraki sayfada

[PAGE]



Mehmet Demirkol: Pres şart
Beşiktaş’ın düşüncesi rakibin geriden top yapmasını engelleyebilecek bir ön alan presi olmalıdır. Topun Alex’e gitmesini engelleyecek, Emre’yi dar alana mahkum edecek bir oyun

Teknik Direktör Mustafa Denizli’nin planı ne olmalı?
Bunu söyleyebilen kesinlikle söyleyebilecek birisi varsa, Mustafa Denizli’yi hiç tanımıyor demektir. Onun kafasında ne olduğunu bilmek mümkün değil. Hatta bunu bugün Mustafa Denizli’nin kendisinin bile tam olarak bildiğini düşünmüyorum.
Kararı en erken maç sabahı verecektir. Verdiği karar çoğunlukla da tahmin edilenin çok dışında olur. Çünkü Denizli’nin en önemli taktiği şaşırtmak.
Abartarak söylüyorum, “Denizli bu maçı kaybetmek istiyor. Çünkü planı başka! Şampiyonluk yolunun buradan geçtiğini düşünüyor” deseler şaşırmam. Bir bildiği vardır derim.
Ancak “Fenerbahçe’yi nasıl yenebilirsiniz?” diye sorarsanız bunun cevabı geriden top yapmalarını engelleyebilecek bir ön alan presidir. Topun Alex’e gitmesini engelleyecek, Emre’yi dar alana mahkum edecek bir oyun. Tabii bunun için yüksek bir fizik hal ve geride geniş alanda savunma yapabilecek bir hat lazım. Aksi takdirde zorluk yaşamanız kaçınılmaz. Beşiktaş için de bu problem ortada duruyor.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim