FBIın Türkiyeden çok gizli isteği

  • Home
  • FBIın Türkiyeden çok gizli isteği
FBIın Türkiyeden çok gizli isteği
FBI'ın en tepe ismi Ankara'ya geldi. Kritik ziyaret 24 saat sürdü ancak tartışmaları hala sürüyor. İşte ziyaretin sır perdesi;Abone ol

Sadece 24 saat kaldı ama görüşmelerinde ele aldığı konular hala tartışılıyor. FBI Başkanı Robert Mueller'in en önemli gündemi terörle mücadeleydi. Özellikle de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek görüşmesinde. Türkiye bu çerçevede 3 kritik ismin yanısıra, ABD kontrolünde Irak'ta bulunan tüm PKK'lı teröristlerin iadesini istedi.

Ziyaretinin en kritik durağı Başbakanlı trapianto di capelli in turchia k'tı. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçekle görüştü. Gündemde terörle mücadele vardı. Çiçek'in mesajı netti. Önce kritik 3 isim gündeme geldi.

Amerika'nın uyuşturucu kaçakçısı ilan ettiği ve PKK'nın lider kadrosu olarak bilinen Murat Karayılan, Zübeyir Aydar ve Rıza Altun. Ankara bu üç ismin iadesini istedi.

Ama sadece bu üç isim de değil. Türkiye'nin bir talebi daha iletildi FBI Başkanı'na. Cemil Çiçek o talebi CNN TÜRK muhabiri Elçin Ergün'e açıkladı.

Ankara üç ismin yanısıra ABD kontrolünde Irak'ta bulunan tüm PKK'lı teröristleri iade edin mesajını da iletti.

Görüşmelerde Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek terör suçlarıyla ilgili BM'nin "İade et ya da yargıla" kuralını hatırlattı. Fehriye Erdal örneğini verdi.

Çiçek, "Terörle mücadele konusunda uluslarası işbirliği ve dayanışmaya ihtiyaç var. Ancak suçluların iadesi için yapılan anlaşmalar, terör suçluları için işlemiyor. Türkiye'nin Irak ve Avrupa ülkelerinden bir çok kez iade talebi oldu. Ancak sonuca ulaşılamadı. Örneğin Fehriye Erdal. Belçika'daki yargılamayı gördük" dedi.

Bu mesajların ardında Cemil Çiçek ve Robert Mueller terör suçlarına ilişkin yasal düzenlemeleri ayrıntılı olarak ele aldı. Atılması gereken adımları konuştu.

Ve FBI Başkanı Mueller'in Türkiye'den talepleri. Liman ve havalimanlarını kullanan herkesin biyometrik bilgilerini isteyip istemediği. Yani retina, parmak izi, gibi bilgileri...

Cemil Çiçek bu talebe ilişkin net konuşmadı, "Bilgi alışverişinde bulunduk" demekle yetindi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim