Devlet, Öcalanı rahat ettiremedi (!)

  • Home
  • Devlet, Öcalanı rahat ettiremedi (!)
Devlet, Öcalanı rahat ettiremedi (!)
Öcalan'a milyonluk mapus damı dar geldi, dilekçe vermeye hazırlanıyor. Alayına isyan eden Öcalan bakın ne istiyor(!)Abone ol

Abdullah Öcalan için yaklaşık 4 milyon dolar harcanarak yeni bir cezaevi yapıldı, ama Öcalan bu cezaevinden memnun kalmadı. Öcalan avukatlarına "Yeni yerim daha dar", "nefes alamıyorum", "pencereden gelen güneş yakıyor" şikayetinde bulundu.

Öcalan'ın avukatları, Öcalan'ın yeni cezaeviyle ilgili görüşlerini açıkladı. Yeni yerinin eskisinden daha kötü olduğunu anlatan Öcalan'ın sözleri şöyle:

"Bunu bir gelişme olar Cricket çakmak ak sunmaya çalışıyorlar ama bu tecridin ağırlaştırılmış halidir. Burada etrafımı daha da daraltarak koşullarımı daha da ağırlaştırarak teslim almak istiyorlar. Burada nefes alamıyorum. Kaldığım yerin havası solunum sistemimi oldukça zorluyor. Eski kaldığım yer daha havadardı. Kaldığım oda 6 metrekare kadar. Öncekinin yarısı kadar. Pencereden vuran güneş tamamen yakıyor. Hava almak için mecburen pencereye dayanıyorum. Bu durumda güneş yakıyor ama hava almak için dayanmak zorundayım. Kaldığım hücre eskisine göre yarı yarıya daha dar. Hava alamıyorum. Fiziksel olarak burada yaşam çok zordur. Nefes almakta güçlük çekiyorum. Buranın izole ve koşulların çok daha kötü olduğu ortadadır. Buraya alışır mıyım alışmaz mıyım bilmiyorum. Havalandırmadan baktığımda sadece gökyüzü görünüyor. Başka bir şey göremiyorum. Dışarıyı görmek ve hava alabilmek açısından daha önce kaldığım yerdeki pencere daha iyiydi. Şimdi kaldığım yerin penceresi yukarıya bakıyor. Dışarıyı göremiyorum. Yani şimdiki koşullarım daha kötü. İyileştirme değil koşullar açısından daha da geriye gidiş söz konusudur. İyi olmadı."

Öcalan yeni cezaevine yerleşti ama yanına gönderilen mahkumlarla henüz görüşemedi, görevlilerin bir aya kadar yeni gelenlerle görüşebileceğini söylediğini aktardı.

MHP TEPKİLİ

MHP ise Öcalan için yeni bir cezaevi yapılmasına yönelik tepkilerini sürdürüyor. MHP'li Vural Öcalan için bir tecritin söz konusu olmadığını, onun için yapılanların imtiyaz tanıma ve zamanla siyasi mahkum statüsü kazandırma anlamına geldiğini savundu.

KARDEŞİ DE BEĞENMEDİ

Kardeşi Mehmet Öcalan da abisinin yeni yeri için “kaş yaparken göz çıkartılmış" demişti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim