Sayıştay kanunu tasarısı hazır

  • Home
  • Sayıştay kanunu tasarısı hazır
Sayıştay kanunu tasarısı hazır
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Sayıştay Kanunu tasarısının hazır olduğunu ifade ederek, 'Meclisin çalışma takvimine, işleyişine göre, bu tasarı en kısa zamanda sırada' dedi.Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, Sayıştay Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine, 2. madde üzerinden devam edildi.

Sayıştay K quanto costa il trapianto di capelli anunu tasarısının ne zaman gündeme geleceğine ilişkin soruya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, 'Sayıştay Kanunu tasarısı hazır. Ama Meclisin çalışma takvimine, işleyişine göre, bu tasarı en kısa zamanda sırada. Bazen engelleme oluyor, o zaman da çok zaman geçiyor. Siz destek verirseniz, biz de getiririz' diye konuştu.

Teklif üzerinde söz alan CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Sayıştay denetçi yardımcılarının mağduriyetinin gerekçe yapıldığını, Sayıştayın bağımsızlığına büyük darbe vurulduğunu ileri sürdü.

Genel hususların düzenlendiğinin belirtilmesine rağmen denetçi yardımcılığına ilişkin konuların tamamının düzenlendiğini ifade eden Oyan, yapılanın mali denetim sürecini yozlaştırmak olduğunu söyledi.

Teklifin 2. maddesinin geri çekilmesini isteyen Oyan, 'Büyük tahribata, yozlaşmaya kapı açıyorsunuz' dedi.

MHP Manisa Milletvekili Mustafa Enöz, Sayıştay denetçi yardımcılığına giriş sisteminin, yönetmelik yerine kanunla düzenlenmesinin anlaşılır yanının bulunmadığını ifade etti.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim