DTPden Başbakana manidar soru

  • Home
  • DTPden Başbakana manidar soru
DTPden Başbakana manidar soru
DTP son günlerde tartışılan dinlemeleri bir soru önergesi ile Meclis'e taşıdı. Önergede Başbakan'a manidar bir soru da var. Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Yargıdaki dinleme kararlarının ortaya çıkması ile yeniden alevlenen tele-kulak tartışması sürüyor. DTP bir soru önergesi ile konuyu Meclis'e taşıdı. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verilen önergede, “Halkın sesine k hair transplant cost in turkey ulak veren iktidar” tanımını yanlış yorumlamış olma ihtimaliniz var mı" diye soruldu.

DTP Milletvekili Selahattin Demirtaş'ın verdiği soru önergesindeki diğer sorular şöyle oldu:

1- Türkiye’de hangi kurumlarda ortam ve telefon dinlemeye yarayan cihazlar mevcuttur? Bu cihazlar için devlet kasasından ne kadar para harcanmıştır?

2- Piyasada ve internet üzerinden yapılan alışverişlerde kişisel ve kurumsal dinleme cihazlarını temin etmek son derece kolaydır. İsteyen herkes hiçbir denetime tabi olmaksızın birbirini dinleyebilecek bir cihaza sahip olabilir. Bu konuda herhangi bir denetleme, kısıtlama veya tedbir almayı düşünüyor musunuz?

3- Jandarma ve emniyet birimlerinde kayıt dışı ortam ve telefon dinlemeye yarayacak bolca cihazın olduğu iddiaları doğru mudur?

4- Şu anda telefonu veya iletişimi dinlenen vatandaş sayısı kaçtır? Ya da daha kolay olacaksa dinlenmeyen vatandaş sayısı kaçtır?

5- Şu anda telefonu veya iletişimi dinlenen milletvekili, gazeteci, akademisyen, vali, kaymakam, subay, sayısı ayrı ayrı kaçtır?

6- “Halkın sesine kulak veren iktidar” tanımını yanlış yorumlamış olma ihtimaliniz var mıdır?



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim