Öğretmenler gününde buruk kutlama hazırlığı

  • Home
  • Öğretmenler gününde buruk kutlama hazırlığı
Öğretmenler gününde buruk kutlama hazırlığı
Öğretmenlik eğitimi alan ancak yetersiz kadro nedeniyle atanamayan öğretmenler 24 Kasım'da kutlama yerine eylem yapacakAbone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- 24 Kasım Öğretmenler Günü yaklaşırken sayıları 250 bine yaklaşan atanamayan öğretmenler eylem yapacak.

4 yıllık öğrtemenlik eğitimi alan ancak yetersiz kadro nedeniyle atanamayan öğretmenlerin çığlığı 2 hair transplant turkey cost 4 Kasım Öğretmenler Günü'nde Ankara'da duyulacak. Ataması Yapılmayan Öğretmenler Platformu (AYÖP), “Öğretmenler gününü kutlamıyoruz!” şiarıyla 24 Kasım’da büyük bir eyleme hazırlanıyor.

Örgütlü olduğu tüm illerin katılımıyla Kasım ayındaki 10 bin, 2010 yılındaki 40 bin öğretmen atamasını protesto etmek ve “250 bin kadrolu güvenceli atama istiyoruz!” talebiyle Ankara’da yapılacak eyleme sendikalar, sivil toplum kuruluşları, partiler, çeşitli kurum ve kuruluşlar ile bazı milletvekilleri de destek verecek.

Demirtepe Köprüsü’nde saat 11.30 itibariyle toplanacak olan öğretmenler, saat 12.00’de MEB’e doğru yürüyüş gerçekleştirecekler. Burada bir basın açıklaması ve oturma eylemi yapacak olan Platform üyeleri, Bakanlık yetkilisiyle görüşme taleplerini sunacaklar ve yetkiliden bir yanıt gelene dek eylemlerini devam ettirecekler.

Eyleme katılacak isimlerden biri de kemik kanseri olan ve 4 yıldır atanmayı bekleyen adaylardan Şafak Bay. Bay daha önce İNTERNETHABER'e verdiği röportajda, "Eğer bir gün bile öğretmenlik yapamadan ölürsem gözüm açık giderim" demişti.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim