Öcalan PKK lehine slogan attı

  • Home
  • Öcalan PKK lehine slogan attı
Öcalan PKK lehine slogan attı
Terör örgütü lehine slogan attığı belirlenen Abdullah Öcalan hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.Abone ol

Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) yerel seçimler öncesinde Şanlıurfa'da yaptığı çalışmalar sırasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attığı tespit edilen Abdullah Öcalan hakkında 5 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlana Deniz kumu n iddianamede, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve milletvekillerinin, 29 Martta gerçekleştirilen yerel seçimler öncesinde Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Yukarıgöklü beldesine gittikleri belirtildi.

DTP Genel Başkanı Türk'ün burada toplanan gruba hitaben bir konuşma yaptığı kaydedilen iddianamede, grubun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan attığı ve etkinliğin örgütün propagandası haline dönüştürüldüğü ifade edildi.

ÖCALAN, SLOGAN ATTI

Grup içerisinde yer alan sanık Abdullah Öcalan'ın da slogan attığı ve atılan bazı sloganlara zafer işareti yaparak eşlik ettiğinin tespit edildiği belirtilen iddianamede, sanığın Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) ''Terör örgütünün propagandasını yapmak'' suçunu içeren 7/2. maddesi uyarınca 5 yıla kadar hapsi istendi.

İSİM BENZERLİĞİ

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamenin ardından yapılan duruşmada tutuksuz yargılanan sanık Öcalan'ın savunmasının alınması için Halfeti Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazısının yazılmasına karar verdi.

Bu arada duruşma salonunun kapısına asılan sanık listesinde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ismini görenler bir süreliğine şaşkınlık yaşadı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim