Araplar Trabzon yaylalarında

  • Home
  • Araplar Trabzon yaylalarında
Araplar Trabzon yaylalarında
Uzun yıllar Körfez sermayesinin yayla turizmine ilgi göstermesi için çalışan Türkiye amacına ulaşıyor. Abone ol

Konuyla ilgili Körfez bölgelerinde yapılan gezilerde Karadeniz Bölgesi’ndeki yayla turizmi hakkında Araplar’a brifingler verildi. Yapılan bu çalışmaların yavaş yavaş meyveleri baskılı çakmak toplanmaya başlıyor.

OTEL DE AÇACAKLAR

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Trabzon’da bulunan turizm potansiyelinin yurtdışından takip edildiğini söyledi. Trabzon’da bulunan bir yayla kentine Suudi Arabistan’dan bir yatırımcının talip olduğunu kaydeden Kızılcık, bu yatırımcı ile görüşmelerin sürdüğünü bildirdi. Çok yakın bir zamanda görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını belirten Kızılcık şöyle devam etti:

“Bu kişiler ayrıca, Trabzon’da ilk olarak bir turizm acentesi açmayı düşünüyor. Ayrıca Trabzon’da carter seferlerinin düzenlenmesi de planları arasında. Bu kişiler ayrıca, ileriye dönük olarak Trabzon’da 5 yıldızlı bir otelin açılması için ön çalışmalarını yapıyor.” Vali Kızılcık, Arap yatırımcıların bu girişimlerinde, Arap turistlerin, özellikle yaz aylarında Trabzon’un temiz ve güzel yaylalarını tercih etmelerinin etkili olduğunu söyledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim