Yüz binlerce kredi kartı geri çağrıldı

  • Home
  • Yüz binlerce kredi kartı geri çağrıldı
Yüz binlerce kredi kartı geri çağrıldı
İspanya'da kredi kartı transfer hizmeti veren aracı şirketlerden birinden kredi kartı bilgilerinin çalınması üzerine Almanya da yüz binlerce kredi kartını geri çağırdı.Abone ol

İspanya'da tatil yapan Alman turistlerin kredi kartı bilgilerinin çalınması üzerine Almanya tarihindeki en büyük kredi kartı değişimi gerçekleşecek.

Hırs Kuvars kum ızlık mağduru olan Visa ve Mastercard kredi kartı sahiplerinin Almanya'daki tüm banka mudileri arasında dağıldığı bildirildi. Mağdur kredi kartı hamillerine mektup göndermeye başlayan bankalar, hırsızlık tüm bankaları etkilediği için toplu halde hareket etme kararı aldı.

Alman Bankalar Birliği konu ilgili rakam vermekten kaçınırken uzmanlar yüz binlerce kredi kartının değişmesi gerektiğini kaydediyor. Bankaların yanı sıra kredi kartı özelliği taşıyan Lufthansa'ya ait Miles and More kartları da değiştirilecek.

Kartların değiştirilmesi işleminin sadece önleyici bir tedbir mahiyetinde olduğunun altını çizen bankacılar birliği yetkilileri, mudilerin kredi kartı güvenliğinin bankaların birinci önceliği olduğunu vurguladı.

İspanya'daki aracı firmadan kredi kartı bilgilerinin nasıl dışarı sızdığı konusu ise açıklığa kavuşmadı. Bankacılar Birliği yetkilileri tüm tedbirlere rağmen kredi kartlarından usulsüz para çekilmesi durumunda bankaların zararı telafi edeceğine de ifade etti.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim