Albarakadan yeni vizyon

  • Home
  • Albarakadan yeni vizyon
Albarakadan yeni vizyon
Fahrettin Yahşi, kamuoyuyla ilk buluşmasında Albaraka'nın kurumsal kimliğindeki değişimi duyurdu. Abone ol

Albaraka Türk Katılım Bankası'nda geçtiğimiz ay vefat eden Genel Müdür Adnan Büyükdeniz'in yerine getirilen Fahrettin Yahşi, kamuoyuyla ilk buluşmasında bankanın kurumsal kimliğindeki değişimi duyurdu.

Albaraka Bankacılık Grubu (ABG) bünyesinde yer alan Albaraka Türk Katılım Bankası, ABG'nin 'tek misyon, tek vizyon, tek kimlik' hedefi doğrultusunda görsel kimliğinde değişikliğe gitti. Tüm banka ve temsilciliklerini tek bir logo altında birleştirme kararı aldı.

Bankanın Genel Müdürü Fahrettin Yahşi konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında 12 ülkede 11 banka ve bir temsilcilikle faaliyet gösteren ABG' fosforlu kalem nin değişen ve gelişen dünyada kendini yenilemek ve yeni bir ölçekte yer almak amacıyla görsel kimliğinde kapsamlı bir değişiklik gerçekleştirdiğini kaydetti. Teknolojinin hızla geliştiği, global markaların ve görsel algının öneminin arttığı günümüzün rekabetçi koşullarında, güçlü bir finansal yapıya sahip olmanın yanında güçlü bir kurumsal imajın da önem kazandığını ifade eden Yahşi, markaların imajlarını zamanla değiştirmesi, piyasa ve global koşullara uygun olarak geliştirmeleri gerektiğini kaydetti.

Yahşi, dönüşümün, marka imajının güncellenmesini temsil ettiğini belirterek, kurum kültürü ve kurumsal değerler açısından bir değişimin söz konusu olmadığını vurguladı. Yeni logonun ortaklığı, katılımı, geleneksel ve modern dizayn arasındaki dengeyi anlattığını ifade etti. Türkiye'deki 100 Albaraka şubesi ve genel müdürlük binasında marka dönüşümünün tamamlandığını aktaran Yeni Genel Müdür, Türkiye'deki görsel değişimin 6 milyon dolara mal olduğunu ifade etti.

"2010'DA KISMİ İYİLEŞME OLACAK ASIL İYİLEŞME 2010'DAN SONRA BAŞLAYACAK"

Toplantıda bankanın 2009 yılı mali performansı ve 2010 yılı hedeflerine de değinen Fahrettin Yahşi'nin verdiği bilgilere göre, Nakdi kredilerdeki büyüme yüzde 13 olurken, bu dönemde takipteki alacakların toplam kredilere oranı yüzde 2.26'dan 3,80'e çıktı. Eylül 2009 itibariyle bankacılık sektöründe aktiflerindeki büyüme yüzde 9 olurken Albaraka Türk, yüzde 23,4'e ulaştı. Takipteki alacaklar içinde inşaat ve tekstil sektörleri en fazla takibe uğrayan sektörler oldu.

Bankacılık sektöründe önümüzdeki dönemde kâr marjının düşeceğine ilişkin görüşlere katıldığını aktaran Yahşi, önümüzdeki yıl da daha fazla ciro ya da mevcut kârı korumayı hedeflediklerini kaydetti. Şuanda 100 olan şube sayısını önümüzdeki yıl 120'ye çıkaracaklarını ifade etti.
Yahşi, en az şubeli olan katılım bankası olduklarını belirterek, sektörde birinci sırada Asya Katılım Bankası, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ve Albaraka Türk olan sıralamada Albaraka Türk'ün üçüncü olarak görülebileceğini söyledi.

Önümüzdeki sene ekonomide kısmi bir iyileşme beklediklerini ifade eden Fahrettin Yahşi, asıl iyileşmenin 2010'dan sonra başlayacağını kaydetti.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim