Ulaştırma bütçesinde bir ilk

  • Home
  • Ulaştırma bütçesinde bir ilk
Ulaştırma bütçesinde bir ilk
Ulaştırma Bakanlığı bütçesi görüşülüyor. Hızlı tren yatırımlarıyla dikkat çeken Uluştırma bütçesinde bu yıl bir ilk yaşanıyorAbone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 2010 yılında demiryollarına ayrılan yatırım ödeneklerinin Cumhuriyet tarihinde 50'li yıllardan sonra ilk defa karayolu yatırım ödeneğinin üzerine çıktığını cinsel takviye söyledi.

Plan ve Bütçe Komisyonuna Bakanlığının bütçe sunumunu yapan Bakan Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığının yatırımlar içindeki payında son yıllarda artan bir oranın söz konusu olduğunu, bunun da ağırlıklı olarak kara ve demiryolları projeleri ile ilgili olduğunu söyledi.

Yatırımların sektörel dağılımına bakıldığında 2010 bütçesinde bir farklılığın olduğunu belirten Yıldırım, ''İlk defa demiryollarına ayrılan yatırım ödenekleri karayolları yatırım ödeneğinin önüne geçmektedir. Demiryoluna 3.8, karayoluna 3 milyar TL yatırım ödeneği ayrılmıştır. Böylece Cumhuriyet tarihinde 50'li yıllardan sonra ilk defa demiryollarına ayrılan yatırım ödeneği karayolu yatırım ödeneğinin üzerine çıkmıştır. Bu da demiryollarının gelecekte ne kadar önem kazandığının açık bir göstergesidir'' şeklinde konuştu.

Yıldırım, bütün alanlarda proje stokunun yarıya yakın kısmının tamamlandığını, diğer yarısının da halen tamamlanmayı beklediğini ifade etti.

Yıldırım, projelerin tamamlanması ortalama süresinin 7-8 yıl olduğunu belirtti.




Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim