Zorba ailesi ikinci kez yıkıldı

  • Home
  • Zorba ailesi ikinci kez yıkıldı
Zorba ailesi ikinci kez yıkıldı
2007 yılında trafik kazasında Abdurrahman Zorba, için savcılığın verdiği karar aileyi perişan ettiAbone ol

İstanbul'da Metris Cezaevi'nde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede ölen bir kişinin cenazesinin otopsi yapılmadan defnedildiği belirlenince, ceset mezardan çıkarılarak otopsi yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'da özel bir şirkette şoför olarak çalışan Abdurrahman Zorba (33), 2007 yılı ekim ayında yaptığı trafik kazasında, tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu 2 kişinin ölümüne sebebiyet vermek suçundan tutuklanarak, Metris Cezaevi'ne konuldu.

Abdurrahman Zorba, 20 Ekim 2009 tarihinde rahatsızlanarak, Z clıpper çakmak eytinburnu Yedikule Göğüs Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumu kötüleşen Zorba, 14 Kasım tarihinde öldü.

Ölen kişinin yakınları, cenazeyi İstanbul'dan Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Hacıhalil köyüne getirdi. Abdurrahman Zorba'nın cenazesi, 15 Kasım'da köy mezarlığında toprağa verildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan 17 Kasım'da gelen yazı doğrultusunda, Zorba'nın hastanede otopsisinin yapılmaması nedeniyle, cenazenin mezardan çıkarılması istendi.

Cenaze, Horasan Cumhuriyet Savcılığı yetkililerin gözetiminde mezardan çıkartılarak, otopsi için Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

Zorba'nın cenazesi yapılan otopsinin ardından yeniden ailesine teslim edilerek, Hacıhalil köyü mezarlığında ikinci kez defnedildi.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Zorba'dan alınan numunelerin tetkik için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini ve buradan gelen sonuç doğrultusunda Zorba'nın ölüm sebebinin belli olacağını bildirdi.

AİLENİN ÜZÜNTÜSÜ

Bu arada, Abdurrahman Zorba'nın Horasan'da yaşayan kardeşi Seyithan Zorba, ağabeyiyle son olarak ölümünden 2 gün önce telefonda konuştuklarını belirterek, ölüm sebebiyle ilgili kendilerine bilgi verilmediğini ileri sürdü.

''Cenazenin mezardan çıkarılmasıyla ikinci acıyı yaşadık. Bu konuda ihmali olan varsa, adalet önünde hesap vermesini istiyoruz'' diyen Zorba, şunları kaydetti:

''Ağabeyimin neden öldüğünü bilmiyoruz. Hastane yetkilileri hiçbir şekilde bize bir şey söylemedi. Definden 2 gün sonra Savcılık kararıyla, ağabeyimi mezardan çıkarmak zorunda kaldık. Gerekirse bu konuda suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz. Ağabeyim geride 3 yetim bıraktı. Maddi durumumuz da kötü. Ağabeyimin ceza evinde bulunduğu süre içerisinde, ailesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yardımlarıyla geçinmeye çalışıyordu. Ne yapacağız bilemiyoruz.''



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim