Islak mendil satışında patlama

  • Home
  • Islak mendil satışında patlama
Islak mendil satışında patlama
Türkiye'nin ilk ıslak mendil üreticisi Fresh'n Soft İhracat Müdürü Seren Zavaro Bardavit, domuz gribiyle birlikte ıslak mendil tüketiminde geçen yıla göre yüzde 500 oranında artış olduğunu söyledi.Abone ol

Türkiye'deki ıslak mendil pazarının lideri olan ve 40 ülkeye ıslak mendil ihraç eden Fresh'n Soft İhracat Müdürü Seren Zavaro Bardavit, domuz gribine karşı etkili mamuller ürettiklerini kaydederek, "Domuz gribine karşı etkili olan antibakteriyel ıslak mendillerimiz var. Bunlar yüzde 99.98 oranında mikropları öldüren ürünler. Bunlardan herkesin yanında mutlaka bulunması lazım" ded hair transplant turkey before and after i.

Seren Zavaro Bardavit, antibaktiyel ıslak mendillerle ellerin yanı sıra tutulan ve temas edilen yerlerin temizlenmesi gerektiğini kaydederek, "Mümkün olduğunca bu mendillerle ellerimizi dezenfekte ederek, dokunduğumuz yüzeyi, çocuklar için masayı, otobüslerde tutulan yerleri temizlemeliyiz. Domuz gribine karşı yapılabilecek en önemli şey bu. Tabii sürekli ıslak mendil ile el temizlemeyi saplantı haline de getirmemek gerekir ama belli periyotlarda da mutlaka kullanmak lazım" şeklinde konuştu.

Domuz gribi kaynaklı ıslak mendil tüketiminde talep patlaması yaşandığını kaydeden Bardavit, "Domuz gribiyle birlikte toplum olarak temizlik bilincimizin artmaya başladığını görüyoruz. Herkes antibakteriyel ürünlerin ne olduğu artık daha iyi anlıyor" dedi.

Merdiven altı markasız üretimin Türkiye'de oldukça yaygın olduğuna dikkat çeken Bardavit, "Ekonomik sebeplerden dolayı tüketici bilinmeyen ürünlere kaymak durumunda kalıyor. Fakat bunun sonuçları çok daha ağır olabiliyor. Ürünlerin insana zarar verme riski var. Eğer içindeki kimyasallar doğru oranlarda kullanılmadıysa ne yazık ki insanlarda hasara yol açabiliyor. Tüketiciler bildiği, güvendiği markayı tüketmeye devam etsin" ifadelerini kullandı.

Antibakteriyel ıslak mendil satışlarının domuz gribi ile birlikte geçen seneye nazaran yüzde 500 oranında artış gösterdiğini anlatan Bardavit, şunları söyledi:

"Yurt içi ve dışından büyük talep var. Normalde ihracat konteynırının yüzde 10'u antibakteriyel üründü. Bu oran şimdi yüzde 50'lere kadar yükseldi. Bu da her bölgede artış olduğunu gösteriyor."

Islak mendil kullanımı ile de bilgi veren Seren Zavaro Bardavit, elin her tarafının ıslak mendil ile ovularak iyice temizlenmesi gerektiğini sözlerine ekledi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim