Kurbanlıklarda gebeliğe dikkat!

  • Home
  • Kurbanlıklarda gebeliğe dikkat!
Kurbanlıklarda gebeliğe dikkat!
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Bursa Kasaplar Odası İkinci Başkanı Muhsin Yıldız'dan kurban sahiplerine uyarı...Abone ol

Yıldız, son bir yılda özellikle damızlıkların kesilmesi nedeniyle hayvan sayısının azaldığını ve fiyatların yükseldiğini belirterek, ''Vatandaşlar kurbanlık alırken gebe olmamasına dikkat etsinler'' dedi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıllarda hayvancılık best hair transplant in turkey politikalarında yaşanan sıkıntıların son günlerde daha net ortaya çıktığını ileri sürdü.

Yem fiyatlarının yükselmesi, girdilerin fazla olması ve süt gibi bazı ürünlerin para kazandırmamasının, yetiştiricileri zor durumda bıraktığını ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

''Üreticiler giderlerini karşılayamayınca çareyi hayvanlarını kesmekte buldu. Son bir yılda özellikle damızlıkların kesilmesi nedeniyle hayvan sayısı azaldı ve fiyatlar yükseldi. Verimli damızlıklar kesilince üretim aksadı ve bugünkü duruma geldik. kurbanlık pazarlarına bile az sayıda hayvan geldi. Kırmızı et fiyatlarının ulaştığı nokta ortada. Büyük ve küçükbaş hayvanların fiyatlarında geçen yıla göre artış yüzde 60'ları buldu.''

Yıldız, hayvan sayısının en azından geçen yılın seviyesine ulaşması için biraz daha dikkatli olunması gerektiğini belirterek, ''Böyle bir dönemde vatandaşlar, kurbanlık alırken gebe olmamasına dikkat etsinler. Dişi hayvanların ne kadar önemli olduğu ortada. Mesela İsa Bey Kurbanlık Pazarında 7 veteriner görev yapıyor. Hayvan almak isteyen vatandaşa yardımcı oluyorlar. Özellikle gebeliği tespit edilen hayvanlar pazardan uzaklaştırılıyor'' dedi.

Yıldız, vatandaşların kurbanlıklarda erkek hayvanları tercih etmesini istedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim