İşsizlerin yüzde 8ine ödeme

  • Home
  • İşsizlerin yüzde 8ine ödeme
İşsizlerin yüzde 8ine ödeme
İşsizlik Sigortası Fonu'ndan, ağustos ayında işsizlerin ancak yüzde 8'i yararlanabildi. Abone ol

İşsizlere ve işsizlik ödeneğinden yararlananlara ilişkin ağustos ayı verileri, bu konudaki kapsam sorununun büyüklüğünü ortaya koydu.

Türkiye İstatistik Kurumunun işsizlikle ilgili ağustos sonuçlarıyla, işsiz sayısının yüzde 13,4'lük oranla 3 milyon 429 google seo bine ulaştığı belirlendi.

Türkiye İş Kurumunun verilerine göre ise ağustos ayında İşsizlik Sigortası Fonu'ndan 279 bin 258 işçi, işsizlik ödeneği alabildi.

Verilere göre, işsizlerin ancak yüzde 8,14'ü işsizlik ödeneğinden yararlanabildi.

Türkiye İstatistik Kurumunun işsiz sayısına ilişkin verilerinin gerçeği yansıtmadığını öne süren bazı sendikalar ve meslek örgütleri, fondan yararlanabilen işsiz sayısı oranının daha da düşük olduğunu savunuyor.

İşçi ve işveren konfederasyonları, hemen her platformda İşsizlik Sigortası Fonu'ndan yararlanma koşullarının kolaylaştırılması ve ödeme miktarının artırılmasına yönelik taleplerini gündeme getiriyor.

Türk-İş, Hak-İş, DİSK ve TİSK, fondan yararlanma koşullarının zor olduğu, ödeme miktarının yetersiz kaldığı bir ortamda fon kaynaklarının başka amaçlarla kullanılmasını eleştiriyor.

İşçi konfederasyonları, özellikle ekonomik kriz ortamında fondan yararlanma koşullarının kolaylaştırılmasını, ödeme miktarlarının "insanca yaşamaya yetecek" düzeye çıkarılmasını talep ediyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim