Davutoğlu Ankarayı adres gösterdi

  • Home
  • Davutoğlu Ankarayı adres gösterdi
Davutoğlu Ankarayı adres gösterdi
Türkiye’nin yönü batıdan doğuya mı dönüyor tartışmasına Dışişleri Bakanı Davutoğlu noktayı koydu.Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Türkiye dış politikası yön mü değiştiriyor tartışmalarına Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. Bu tartışmaları son derece anlamsız ve art niyetli bulduğunu söyleyen Davutoğlu, “Türkiye’nin ekseni Ankara eksenidir” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda Dışişleri Bakanlığı’nın bütçesi görüşüldü. Davutoğlu öncelikle Türkiye dış politikasının hedefini ortaya koydu ve “Krizlerin küçük çalkantıların esiri ol metal kalem mayacağız. Ortada kriz olmasa bile sürekli aktif bir dış politika takip edeceğiz” dedi.

Davutoğlu’nun üzerinde durduğu önemli konulardan biri son günlere damga vuran “Türkiye dış politikasının yön değiştirdiği ve ekseninin kaydığı” tartışmaları oldu.

TÜRKİYE’NİN EKSENİ ANKARA

Davutoğlu, “Altını çizerek belirtmem gerekir ki, bu tür iddialar hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamaktadır. Yapmak istediğimiz gayet sarihtir. Temel amacımız dış politika vizyonumuz uyarınca yeni atılımlarla Türkiye’nin uluslararası alandaki reel gücünü daha üst seviyelere çıkartmaktır. Bu duruma bir anlam yüklenilmeye çalışılması yanlıştır. Bölgemizde ve dünyada hızla değişen dinamikleri doğru okumalıyız. Eksen tartışmalarını ve son derece anlamsız ve art niyetli buluyorum. Türkiye’nin ekseni Ankara eksenidir.”

Davutoğlu eksen tartışmalarının yanlışlığını göstermek için Birleşmiş Milletler seçimini gösterdi. Davutoğlu, “Eksen batı olmuş olsaydı, belli coğrafya olsaydı, oylarımız 80-90 ile sınırlı kalırdı. Ama Güney Afrika’dan batıya kadar oy aldık. Bu Türk diplomasinin Türkiye’nin artan etkisini gösteriyor” dedi.

DAVUTOĞLU’NDAN BÜTÇE ŞİKAYETİ

Türk diplomasisindeki önemli gelişmelerden bahseden Davutoğlu’nun tek şikayeti ise bakanlık bütçesi oldu. Dışişleri Bakanlığı bütçesinin 15 yılda 2.5 kattan fazla oranda azalarak bütçenin binde 3.3’üne tekabül eder hale geldiğinden yakınan Davutoğlu, bakanlık hedefleri düşünüldüğünde bu rakamların ne kadar yetersiz olduğunun görüleceğini söyledi. Davutoğlu’nun bu sözlerine MHP’li eski Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, “Hazırlayacağınız son bütçe olacak diye düşünüyorum” yanıtı verdi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim