CHP teşkilatlarında istifa depremi

  • Home
  • CHP teşkilatlarında istifa depremi
CHP teşkilatlarında istifa depremi
CHP Isparta İl Başkanlığı'nda 14 üye, Onur Öymen'in sözlerini gerekçe göstererek partilerinden istifa etti. Abone ol

CHP Isparta İl Başkanlığı'nda 14 üye ‘demokratik açılım' müzakeresinin yapıldığı TBMM'deki oturumu CHP'lilerin terk etmesini ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in tepkilere neden olan sözlerini kabullenemedikleri gerekçesiyle partilerinden istifa etti.

CHP eski Isparta İl Başkan Yardımcısı Atilla Soydemir, CHP eski gençlik kollar Kuvars kum ı başkanlarından Gülsüm Gülçin Yıldırım ve Oğuz Çiftçi ile CHP eski il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri Ramazan Sağdur, Lokman Yıldırım, Elif Yıldırım, Hatice Özel, Savaş Ursavaş, Mehmet Atasoy, Mehmet Soydemir, Murat Göncü, Cenk Saygıvar, Osman Çiftçi ve Hülya Özses partilerinden istifa etti. CHP eski Isparta İl Başkanı Soydemir, 10 Kasım'daki ‘demokratik açılım' görüşmelerinin yapıldığı TBMM'deki oturumu CHP'lilerin terk etmesini ve Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in tepkilere neden olan sözlerini kabullenemedikleri gerekçesiyle istifa ettiklerini söyledi. CHP'lilerin TBMM'yi terk ederek, sadece partilileri değil, tüm halkı dilsiz bıraktığını belirten Soydemir, Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in, Tunceli halkı ve Aleviler'in tepkisine neden olan açıklamaları nedeniyle de istifa kararı aldıklarını kaydetti. Soydemir, şöyle konuştu:

“Onur Öymen'in Tunceli halkını, bebek katili PKK terör örgütüyle bir tutan açıklamaları, Tunceli'deki hemşehrilerimizi olduğu kadar bizleri de derinden yaralamıştır. Öymen'in parti menfaatlerini düşünerek istifa etmesi gerekirken, bunun tersi doğrultusunda yaptığı açıklamalar bizleri zor durumda bırakmıştır. Emek, demokrasi, parti menfaatlerinin üstünlüğü, eşitlik gibi temel değerlerin tekrar partimizde hüküm sürdüğü güne kadar, parti büyüklerimizi uyarmak adına 'Ata Partimiz' olan CHP'den üzülerek istifa ediyoruz.“



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim