Otelde silahlı kavgaya tahliye

  • Home
  • Otelde silahlı kavgaya tahliye
Otelde silahlı kavgaya tahliye
Adana'da, ''konsomatris çalıştırma'' nedeniyle çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı olayla ilgili haklarında dava açılan otel sahibi ve bar işletmecisinin yargılanmalarına devam edildi.Abone ol

Mahkeme heyeti, kendisini korumak amacıyla ateş ettiğini öne süren otel sahibi sanığın, suç vasfının değişmesi ihtimalini göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, tutuklu sanık ve aynı zamanda müşteki olan Ahmet Sezen, tutuksuz sanık Ercan Bozkuş, müştekiler Yılmaz Ügü, Dudu Nurşen Gülnar, Halil Karabulut ve Muhammet Karabulut hazır bulundu.

Sanık Sezen, sahibi olduğu otele, resepsiyon görevlisinin kendisini telefon ederek olay çıktığını söylemesi üzerine geldiğini söyledi.

Otelin barını taksicilik yapan Serdar A'ya kiraya verdiğini belirten sanık Sezen, ifadesini şöyle sürdürdü:

''Serdar A'nın da yanına gizli bir ortak aldığını sonradan öğrendim. Barda çalıştırmak üzere, başka bir bardan 3 kız almışlar. Kızların geldiği barın işletmecileri de bizim otelin barına gelip olay çıkarıp gitmişler trapianto di capelli in turchia . Benim resepsiyonda bulunduğum sırada otele olay sırasında ölen Kemal Ügü geldi. Kendisi otelde daha önce kalırdı ama müşterilerle konuşmadığım için samimiyetim yoktu. Ügü, barın bulunduğu kata çıkarken görevlilerden engellemelerini istedim. Yanıma geldikten sonra bana hakaret etmesi üzerine kavga çıktı ve o sırada tabanca patladı. Kemal Ügü, tabancayı cebindeyken sıktı. Ben ve otel görevlisi üç kişi yaralandık. Yaralı halde dışarı çıktım ve otelden uzaklaşmak istedim. Bu sırada arkamdan yine tabanca sesi geldi. Tam döndüğüm sırada Kemal Ügü beni göğsümden iki kez yaraladı. Bunun üzerine kendimi korumak amacıyla bana ait tabancayla ateş ettim ve bu kişi koşarak yanımdan uzaklaşıp biraz ileride bekleyen otomobile bindi. Otelin lobisine girdiğimde çalışanlardan Veysi Ulukan'ın öldüğünü gördüm. Kemal Ügü'nün de hastanede öldüğünü öğrendim.''

Tutuksuz sanık Ercan Bozkuş ise Kemal Ügü'nün olay günü alkollü olduğunu ve engellemelerine rağmen otele zorla gittiğini öne sürdü.

Ügü'yü alkollü olduğu için yalnız bırakmadığını belirten Bozkuş, ''Aracı Kemal sürüyordu. Otele giderken yolda tuvalet ihtiyacını gidermek için durduğunda direksiyona ben geçtim. Otele yaklaştığımızda kendisi tek başına arabadan indi ve otele girdi. Kısa bir süre sonra da silah sesleri duydum. Daha sonra Kemal koşarak otomobile geri geldi ve yaralandığını söyledi. Ben de bunun üzerine hastaneye götürdüm'' diye konuştu.

Ölen Kemal Ügü'nün babası müşteki Yılmaz Ügü ve annesi Dudu Nurşen Gülnar da sanıktan şikayetçi olduklarını söylediler.

Müşteki Halil Karabulut ise Kemal Ügü'nün lobide çıkan tartışmanın ardından ateş ederek kendilerini yaraladığını dile getirdi.

Ügü'nün, yaralı halde yerde yatan Veysi Ulukan'ı, kafasına 2 el ateş ederek öldürdüğünü belirten Karabulut, ''Dışarıda olanları ise görmedim'' dedi.

Tanık olarak dinlenen Sunay Kılınç ise, öldürülen Kemal Ügü ile ''resmi nikahsız'' yaşadıklarını söyledi.

Başka bir otelin barında çalıştığını belirten Kılınç, şöyle konuştu:

''Serdar A, olayın meydana geldiği oteldeki barın açılışına davet etti. Serdar A, beni otele getirdiğinde Kemal Ügü'nün telefonunu istedi. Kavga edeceklerini düşünerek vermedim. Bu kişi telefon numarasını başka yerden bulduğunu ve çağıracağını söyledi. Bu sırada Veysel Ulukan da Kemal'in gelmemesini isteyerek onu öldüreceklerini söyledi. Bunun üzerine Kemal Ügü'yü arayarak gelmemesi konusunda uyardım. Serdar A. ise bunu görünce telefonu elimden alıp beni dövdü. Sanık Ahmet'in, Kemal Ügü'ye yönelik bu gelişmelerden haberi olup olmadığını bilmiyorum. Olay sırasında silah seslerini duydum. Kimin kime ateş ettiğini bilmiyorum.''

Ahmet Sezen'in avukatı Koray İçöz de, müvekkilinin olay sırasında kendisini meşru müdafaa sınırları içinde koruduğunu belirterek tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanık Sezen'in, suç vasfının değişme ihtimalini göz önünde bulundurarak tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi ve duruşmayı erteledi.

OLAY

Bir bardan ayrılarak Abidinpaşa Caddesi'ndeki bir otelde çalışmaya başlayan 3 konsomatris nedeniyle 21 Ocak 2009'de çıkan ve 2 kişinin ölmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan olayla ilgili olarak, sanıklar Ahmet Sezen hakkında ''cinayet'', Ercan Bozkuş hakkında da ''3 kişinin yaralanması ve bir kişinin öldürülmesine iştirakten'' müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim