AB, Filistini tanımaya mesafeli

  • Home
  • AB, Filistini tanımaya mesafeli
AB, Filistini tanımaya mesafeli
Sık sık Orta Doğu barış sürecini desteklediği yönünde açıklamalar yapan ve bunun için Arap barış planının esas alınmasını isteyen AB, Filistin'in bu plana uygun şekilde tanınma başvurusuna mesafeli yaklaştı.Abone ol

AB Dönem Başkanı İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, gazet hair transplant cost turkey ecilere yaptığı açıklamada, "Umarım Filistin'i tanıma pozisyonunda oluruz, ama bunun için önce bir devlet olmalı. Bu nedenle tanımak için biraz erken olduğunu düşünüyorum" dedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bernard Valero da dün yaptığı açıklamada, "tek yanlı bir adımın, kendilerinin de çok istediği bu devletin kuruluşuna zarar verebileceğini" savunmuştu.

Filistin Başmüzakerecisi Saib Erekat, pazar günü yaptığı açıklamada, "Haziran 1967 sınırlarıyla ve Doğu Kudüs başkentiyle bağımsız Filistin devletinin tanınması için BM Güvenlik Konseyi'ne başvuracaklarını" söylemişti.

Bunun üzerine Filistinlileri tehdit eden İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Her türlü tek yanlı adım geçmiş anlaşma çerçevelerini hükümsüz kılacak ve İsrail'in tek yanlı adımlarını beraberinde getirecektir"



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim