Polis maaşına göz dikeni affetmedi

  • Home
  • Polis maaşına göz dikeni affetmedi
Polis maaşına göz dikeni affetmedi
Aksaray'da bir bankanın ATM makinesine kopyalama cihazı yerleştirerek vatandaşların hesaplarını boşaltmayı planlayan 3 Bulgar vatandaşını, duyarlı bir vatandaşın ihbarının ele verdiği ortaya çıktı.Abone ol

Para çekmek için bankanın ATM'sine gelen vatandaş, cihaz üzerinde normal olmayan eklentiler görünce 155 polis imdat hattını arayarak ihbarda bulundu. Maaşlarını ayın 15'inde alan polislerin maaşları operasyon sayesinde kurtulmuş oldu.

Türkiye'de çok sayıda kredi kartı dolandırıcılığı olayında bankamatiklere yerleştirilen kopyalama cihazları ile binlerce kişinin hesaplarındaki paralar boşaltılmış, operasyonlar sonucunda a best hair transplant in turkey ralarında ünlü hackerların da bulunduğu çete elemanları yakalanmıştı. Yerli sanal hırsızlara alışık olan Bilişim Suçları ve Sistemleri Şube Müdürlüğü ekipleri bu kez Bulgar vatandaşlarının karıştığı bir dolandırıcılık olayıyla karşılaştı. Yapılan ihbarın ardından harekete geçen Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile bilişim suçlarına bakan şube görevlileri ihbarın yapıldığı ATM'leri mercek altına aldı. Dolandırıcıların kart kopyalamak için Beyazıt'taki Vakıfbank ATM'sine yerleştirdikleri düzenekler belirlenerek bulundukları yerlerden söküldü. Ancak kopyalama cihazlarını yerleştiren dolandırıcılara ulaşılamadı.

Önceki olaylardan benzeri konularda tecrübesi olan polis, dolandırıcıların aynı yöntemi yeniden deneyebileceklerini varsayarak önlem aldı. Takip altına alınan bankamatiklere yeniden gelen 3 kişi, düzenlenen operasyon ile gözaltına alındı. Bulgaristan uyruklu Miroslav Uzunov, Gyuro Sergeev ve Tsvetan Dimitrov isimli 3 kişi sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

ÇALIŞMA YÖNTEMLERİ ŞAŞIRTTI

Polisin verdiği bilgiye göre Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen dolandırıcıların, hesaplardaki para hareketlerini bile dikkate alarak çalıştıkları ortaya çıktı. Memur maaşlarının hesaplara geçtiği 15 Kasım 2009 tarihini özellikle belirleyen sanal hırsızların, paralar hesaplara geçer geçmez harekete geçerek hesapları boşaltmayı planladıkları belirlendi.

Zanlıların Türkiye'ye geldikten sonra Aksaray civarındaki otellerde oda kiraladıkları ve en fazla 3 ya da 4 gün kaldıkları belirlendi. Herhangi bir suçtan sabıka kayıtları bulunmayan dolandırıcıların, paraları çektikten sonra Türkiye'den kaçmayı planladıkları tespit edildi. Fatih ve İstanbul Adliyeleri'ne sevk edilen şüphelilerle birlikte bir lap top, 2 takım kart kopyalama cihazı ve çok sayıda kopyalanmış kart ele geçirildi.

Polis, vatandaşları benzeri konularda aynı duyarlılığı göstermeleri konusunda uyardı.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim