DTP liderinden İmralı açıklaması

  • Home
  • DTP liderinden İmralı açıklaması
DTP liderinden İmralı açıklaması
DTP grubunda gündem Onur Öymen'in sözleri. DTP lideri Türk CHP'yi yerden yere vurdu. Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün hedefinde CHP var. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in Dersim’le ilgili sözlerini ‘nazi söylemi’ olarak nitelendiren Türk, CHP’yi yerden yere vurdu.

Ahmet Türk gruptaki konuşmasına Ahmet Kaya’yı anarak başladı. 13 Kasım’da Meclis’te konuşulan Genel Görüşme’yi tarihi nitelikte bir görüşme olarak nitelendiren Türk, konunun genel görüşmeyle sınırlı tutulmaması gerektiğini söyledi. Meclis’i, ciddi bir demokrasi ve çözüm sınavının beklediğini ifade eden Türk, Dersim sözleri nedeniyle CHP’ye yüklendi. Türk’ün CHP’ye eleştirileri şöyle:

CHP'YE ALEVİLER İÇ DÜŞMAN
Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşan sözcü, devletin kuruluşundan bugüne ka ekrem seyfullah dar, Kürtler ve Aleviler şahsında, tüm farklı kimlik ve kültürlere karşı ayrımcı yaklaşımını açık seçik ortaya koydu. CHP’ye göre, Kürtlerin, Alevilerin ve tüm farklı grupların hak ve özgürlük talepleri; şiddetle üzerine gidilmesi gereken konulardır! Çünkü bu demokratik talepler, CHP’ye göre, devletin üstten bir proje ile topluma dayattığı tektipleştirmeye karşı bir isyan-bir ayaklanmadır. CHP’ye göre; nasıl ki, emperyal ordulara karşı bir Kurtuluş Savaşı yürütüldü ise; Dersim ve diğer olaylarda da görüldüğü gibi, iç düşmanlara karşı da benzer bir savaş yürütülmesi gerekiyordu! Bu mantığa göre; Kürtler, Aleviler ve diğer tüm farklılıklar, zaten potansiyel olarak iç düşmandırlar. Ve eğer devletin dayattığı tek tip kalıbı reddederlerse, korkunç katliamlarla bastırılmaları işin doğası gereğidir!

TEK PARTİ DÖNEMİNİN OTORİTER ZİHNİYETİ
Söylediklerinin anlamı şudur: “Kürt sorunu konusunda da, aynı yöntem kullanılmaya devam edilmelidir. Kesinlikle, diyaloğa-barışçıl ve siyasal çözümlere karşı her türlü müdahale yapılmalıdır. Bu müdahaleler; talepler, bastırılıncaya kadar devam etmelidir.” Açıktır ki; bu zihniyet, tek parti döneminin otoriter zihniyetinin ta kendisidir.

CHP’NİN YAPTIĞI GAF DEĞİL
CHP’nin sosyal demokrasiden bağlarını tamamen kopardığını yıllardan beri biliyorduk. Ve bunu durmadan söylemeye, insanlara anlatmaya da gayret ettik. Fakat, bu kadar açık-seçik bir şekilde özüne rücu ettiğine biz de ilk kez tanık olduk. Bu bir gaf değil! İstenmeden söylenen bir söz de değil! Niyetini aşan, kazara edilmiş bir söylem hiç değil! Kürtleri ve Alevileri düşman olarak tanımlıyor. Korkunç Dersim katliamını meşru görüyor. Bunu iktidara bir yöntem olarak önermeye devam ediyor. Şimdi soruyorum: Böyle bir zihniyet nasıl iflah olur? 21’inci yüzyılda böyle bir zihniyetin yeri olabilir mi?

İSTİFA YETMEZ
CHP Genel Başkan Yardımcısı olan zat, yükselen demokratik tepkiler karşısında istifa da edebilir, görevinden de alınabilir. Fakat bunlar olsa bile; CHP bu şekilde aklanamaz. CHP’nin bu konuşmada açığa çıkan zihniyeti, çağdaş dünyanın en az 60 yıl önce mahkûm ettiği ırkçı bir zihniyettir. Bu zihniyetin aktörleri, insanlığa karşı özeleştiri vermişlerdir. Af dilemişlerdir. Ülkemizin barışını ve demokrasisini konuşmaya başladığımız bu günlerin arifesinde, bu kadar fütursuzca ve cüretkârca dile getirilen bu zihniyeti, “hep birlikte sorgulayalım, çözümleyelim ve mahkûm edelim” diyoruz.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim