Abdüllatif Şener seçime hazır

  • Home
  • Abdüllatif Şener seçime hazır
Abdüllatif Şener seçime hazır
Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener hükümeti topa tuttu. Şener işsizmlik rakamlarına dikkat çekti.Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) açıkladığı işsizlik verilerinin olumsuz bir tabloyu gösterdiğini, dünyada ekonomik krizin ve işsizliğin en ağır yaşandığı ülkenin Türkiye olduğunu ileri sürdü.

Şener, partisinin Sakarya İl Başkanı Aydın Zengin'in annesinin vefatı nedeniyle taziye ziyaretine geldiği Gebeş köyünde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ağustos ayı işsizlik verilerinin sorulması üzerine Şener, verilerin, Türkiye'de işsizliğin patlamış olduğunu gösterdiğini savundu.

Verilerin, Türk ekonomisinin büyük bir krizin içinde olduğunu da gösterdiği görüşünü ifade eden Şener, işsizlik oranlarının bir aylık verilerle açıklanamayacağını belirtti.

Şener, şöyle konuştu:

''İşsizlik rakamlarını ilgili ay Cricket çakmak lar itibarıyla takip etmek lazım. Herhangi bir insan bir günlüğüne iş bulmuş olsa, anketörler rastlayıp soru sorsa, 'bugün işe gidiyorum' dediğinde işsiz sayılmıyor. İş bulmaktan umudunu kestiği için iş aramayanlar da işsiz sayılmıyor. Yaz ayları, mevsimlik çalışanların çok olduğu aylardır. İnşaat mevsimi, turizmin geçici çalışanları, tarımda geçici işçiler istihdam halindedir. Ağustos ve eylül, işsizlik oranının en düşük göründüğü aylardır. Buna rağmen yüzde 13,4'lük oran, korkunç bir işsizlik oranıdır.''

Şehirlerde çalışabilecek yaştaki 5 kişiden birinin işsiz olduğunu kaydeden Şener, ''Dünyada ekonomik krizin ve işsizliğin en ağır şekilde yaşandığı ülke Türkiye'dir. Ancak Başbakan 'ekonomi iyidir, teğet geçti' diyor, aslında kendi ekonomisini anlatıyor. Başbakan ve ekonomi yönetimi görevde olduğu sürece bu ülkede kriz bitmez'' dedi.

DİNLEME İDDİALARI

Gazetecilerin dinleme iddialarıyla ilgili sorusu üzerine Şener, Türkiye'de yaygın bir şekilde dinleme yapıldığını belirtti.

Dinlemelerin, 2004 yılı sonrasında, iktidara eleştirel bakan kişiler üzerinde yoğunlaştığının, ortaya çıkan dinleme olaylarından anlaşıldığını öne süren Şener, şunları dile getirdi:

''Türkiye'de yaygın bir dinleme var. Özellikle Telekomünikasyon ve İletişim Kurumunun kurulması, dinlemelerin belli bir düzene bağlanacağı iddiasıyla gerçekleşmişse de şu anda ortaya çıkan sonuç, Türkiye'de yaygın bir dinlemenin var olduğunu göstermektedir. Bu, hukuk devleti ilkelerine uygun bir durum değildir. Bu, ülkenin demokrasi standardını düşüren bir tablodur. Onun için Türkiye'nin yeniden inşa edilmeye, yeniden hukuk devletinin hakim kılınmasına ihtiyacı vardır.''

TEŞKİLATLANMA ÇALIŞMALARI

Partisinin teşkilatlanma çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Şener, Türkiye'de 72 ilde il başkanlarının atandığını, 5 aylık sürede Türkiye'nin her tarafından örgütlendiklerini ve seçime hazır olduklarını kaydederek, şunları söyledi:

''Ayrıştırma siyaseti yapmıyoruz. Partimiz 5 aylık süre zarfında Türkiye'nin her tarafında örgütlenmiş ve seçime hazırdır. Türkiye'nin birlik ve beraberliğini, insanımızın birbirine inancını ve güvenini pekiştirmek için merkez partisi olarak kurulduk. Yapımıza uygun siyaset yapıyoruz.''

Gazetecilerin sorusu üzerine, domuz gribi aşısı olmadığını belirten Şener, ''Aşı olmayı düşünmüyorum. Böyle bir risk algılaması içinde değilim. Her ne kadar çok insanla muhatap olsam da Türkiye dünyada gribin en fazla görüldüğü ülkedir. Her yıl insanlar sürekli gripten geçer. Bu ortam, bağışıklık sistemimizi geliştirir. Domuz gribi de grip türlerinden biri olduğuna göre, yıllardır yaşamış olduğumuz grip vakaları nedeniyle yeterli bağışıklığa sahip olduğumu düşünüyorum'' dedi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim