Kürtçe yayına izin var, frekans yok

  • Home
  • Kürtçe yayına izin var, frekans yok
Kürtçe yayına izin var, frekans yok
RTÜK 24 saat Kürtçe yayının önünü açtı. Ancak frekans olmadığı için yeni kanal açılması söz konusu olmayacakAbone ol

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), özel televizyon ve radyoların da Kürtçe yayını için izin verdi ama frekans olmadığı için yeni televizyon kurulamayacak.

RTÜK "Türk Vatandaşlarının Gün seo lük Yaşamlarında Geleneksel Olarak Kullandıkları Farklı Dil ve Lehçelerde Yapılacak Radyo ve Televizyon Yayınları Hakkında Yönetmeliği"ni çıkardı. Yönetmeliğe göre, sınırlı sürede yayın yapan mevcut TV ve radyolar, yayın saatlerini yapacakları başvuru ile 24 saate çıkarılabilecek.

Ancak yönetmelik uyarınca Kürtçe yeni bir televizyon kurabilmek için  frekans bulunmuyor. Bu nedenle 24 saat Kürtçe yayın yapmak isteyen bir yayın kuruluşu ancak bir televizyon kanalının frekansını satın alarak bu işi yapabilecek.

Daha önce çıkarılan yönetmelik kapsamında belli sürelerde Kürtçe yayın yapan Diyarbakır Gün TV Kırmançi, Diyarbakır Çağrı FM Kırmançi ve Zaza, Şanlıurfa Medya FM Kırmançi ve Muş FM Kırmançi dilde yayın yapıyordu. Bu kuruluşlar bundan sonra 24 saat yayın yapabilecek.

Son çıkan yönetmelik Kürtçe'nin yanı sıra Ermenice, Rumca, İbranice, Arapça, Gürcüce, Lazca dillerinde de yayın yapma imkanı veriyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim