MHP Başkanlık Divanında Kürt vekil

  • Home
  • MHP Başkanlık Divanında Kürt vekil
MHP Başkanlık Divanında Kürt vekil
Demokratik Açılım tartışmalarının sertleştiği bir dönemde MHP ilginç bir adım attı. Başkanlık Divanına Kürt bir vekil aldı.Abone ol

MHP partinin lokomotifi konumundaki Başkanlık Divanı üyelerini yeniledi. Kadın üyeye yer verilmeyen Başkanlık Divanında en dikkat çeken isim ise Kürt b clıpper çakmak ir miletvekiline yer verilmesi oldu.

Bahçeli, Başkanlık Divanı’na 1999’da milletvekili seçilen Çakmak aşiretine mensup Muzaffer Çakmaklı’yı aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başkanlık Divanı’nı belirlerken 4 ismi çizdi. Ali Işıklar, Sabahattin Çakmakoğlu, Murat Şefkatli ve Emin Haluk Ayhan'a Başkanlık Divanı'nda yer verilmedi. İstanbul İl Kongresi’ndeki farklı adayı desteklediği için Bahçeli ile ters düşen ve istifasını veren İstanbul Milletvekili Atilla Kaya da Başkanlık Divanı’na alınmadı.

Bahçeli, Başkanlık Divanı’nda 1999 seçimlerinde Şanlıurfa’dan yüksek oyla seçilen Çakmak aşiretine mensup İdari, Mali ve Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Çakmaklı’yı aldı. Bahçeli’nin listesine Kürt kökenli Çakmaklı’yı alması, “MHP’nin Kürt kökenli vatandaşları dışlamadığı” mesajı olarak algılandı.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim