Askere okutulan Dersim kitabı

  • Home
  • Askere okutulan Dersim kitabı
Askere okutulan Dersim kitabı
Onur Öymen'in sözlerinden sonra gündeme gelen Dersim isyanında askerlere okutulan kitap dikkat çekici..Abone ol

Fişleme belgelerinde CHP'li Onur Öymen'in Meclis'teki konuşmasıyla gündeme gelen Dersim'le ilgili ilginç bir ayrıntı yer alıyor.

Zaman gazetesinin haberine göre askerlere 'Dersim 1937' kitabının TSK personeli quanto costa un trapianto di capelli ne okutulması emrediliyor. 'Isparta' adlı klasörde 'Dersim 1937 Analizi' ve 'Dersim 1937 Kitap Özeti' şeklinde iki dosya bulunuyor.

Analizi yapanın kitap hakkındaki genel kanaati şu şekilde verilmiş:

"Kitap; emperyalist güçlerin ağalar ve seyitler aracılığı ile cahil, fakir, Kürt kökenli ve Alevi vatandaşları kullandıklarını, karşımıza sürekli tehditler çıkardıklarını, ulus devlet bilincinin aşındırıldığını, etnik farklılıkları çatışmaya sevk etme gayretleri ve ülkemizde potansiyel krizlerin oluşması yönünde politikalarının mevcut olduğunu açıklamıştır.

Bu güçlerle mücadelede Türk milleti olarak, birlik ve beraberliğimizin büyük önem taşıdığı anlatılmakta olup, başta Bilgi Destek kadrolarında bulunan personel olmak üzere, tüm TSK personeli tarafından okunmasının ve kütüphanelerinde bulundurulmasının faydalı olacağı değerlendirilmektedir."

Bilgi notlarından biri şöyle bitiyor: "Türkiye Cumhuriyeti'ne isyan eden bölücülerin sonu idam cezasıdır."



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim