Minareye AK Parti renkleri mi?

  • Home
  • Minareye AK Parti renkleri mi?
Minareye AK Parti renkleri mi?
ZONGULDAK'ın Rat Mahallesi'nde oturanlar, Uğur Camii minaresinin AK Parti'nin kullandığı renklerini andıran turuncu ve beyaza boyandığını öne sürdü. Abone ol

Uğur Camii Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mehmet Günaydın minarenin turuncu-beyaz renklere boyanmasının partiyle ilgisinin olmadığını belirtti.

Uğur Camii Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği, 1963'te yaptırılan Uğur Camii'nin yeşil- beyaz olan minaresini turuncu- beyaz renklerinde boyattı. Şerefe ve külah bölümü turuncu, diğer bölümleri beyaza boyanan minare cemaatin tepkisine yol açtı. Bazı kişiler minarenin AK Parti'nin kullandığı renklerle boyandığını, bu yolla dinin google seo siyasete alet edildiğini önü sürerek camiye gitmeyeceklerini ve derneğe de yardımda bulunmayacaklarını söyledi. Cami minaresinin cemaati böldüğünü belirten mahalle sakinlerinden 43 yaşındaki Muhammet Öztürk, “Ben rahatsızım. Bunun rengi yeşildir. Turuncuya boyanması bize tuhaf geldi. Yeşil- beyaz olabilirdi. İslam'ın rengi yeşildir. Turuncu renk bende partizanlık uyandırdı. Burada parti reklamı gibi düşünmeyen yoktur. Vatandaşın yarısı benimle aynı fikirde” dedi.

MUHTAR: VATANDAŞ RAHATSIZ

Rat Mahallesi Muhtarı Celil Demirci ise, malalle sakinlerinin kendilerine minareyle ilgili tepkileri ilettiğini anlatırken şöyle konuştu: “Sanki bir simge gibi görüntü verdi. Mahalledeki insanların da bölünmesine yol açtı. Hatta bazı insanlar bu yüzden camiye gitmediklerini söylüyor. Mahalledeki insanlar, minarenin bir partinin bayrağını simgeleyen renge boyanmasından rahatsız. Bunun en kısa zamanda değiştirilmesi gerekiyor.”

PARTİYLE İLGİSİ YOK

Geçmişte AK Parti İl Yönetiminde görev yaptığını, daha sonra anlaşamadığı için partiden ihraç edildiğini ancak partili olduğunu belirten dernek başkanı Mehmet Günaydın ise, daha önce mavi ve yeşile boyanan minarenin çabuk kirlendiğini düşünerek portakal rengine boyadıklarını söyledi. Bunun parti simgesiyle ilgisinin olmadığını savunan Günaydın, şunları söyledi: “Bunun siyasi simge olarak kullanıldığını düşünmek bana göre çok yanlış. 30 yıldır burada dernek başkanlığı yapıyorum. Böyle bir şey ilk kez başıma geliyor. Ben mahalle sakinlerinden olumlu tepkiler aldım. Birkaç arkadaşımız da bu rahatsızlığını söyledi. Bunu söyleyenler gelsin, minarenin rengini değiştirsinler. Ama kendileri yapacaklar. Bizim tekrar boyamaya gücümüz yok. Evet ben AK Parti'liyim. ‘AK Partili değilim’ diyecek durumum yok. Yeşil yaptığımız zaman da ‘Refahlı' diyorlar. Gelsinler kendileri boyatsınlar o zaman.”

Haber: Seçkin Kırarslan-Gürkay Gündoğan
Kaynak: Milliyet



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim