Ak Parti ya yaşayacak ya ölecek!

  • Home
  • Ak Parti ya yaşayacak ya ölecek!
Ak Parti ya yaşayacak ya ölecek!
Meclis'te önceki gün yapılan 'demokratik açılım' dış basın tarafından da ilgiyle izlendi. FT'ye göre AKP ya yaşayacak, ya ölecek!Abone ol

İngiliz basını, TBMM'de önceki gün yapılan "demokratik açılım" oturumuyla, hükümetin sorunun çözümü için "tarihi bir öneride" bulunduğu yorumu quanto costa un trapianto di capelli nu yaptı.

TARİHİ BİR ÖNERİ!

Times gazetesindeki haberde, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "Demokratik açılımın sloganı, herkes için daha fazla özgürlüktür" dediği belirtildi.

Hükümetin ilk adımlarından birinin özel televizyonlarda Kürtçe yayın sınırlamasını tamamen kaldırmak olduğu ifade edilen haberde, "Hükümet daha sonra, Kürtçe siyasi kampanya yapılmasına ilişkin yasağa son verecek ve 1950'lerden bu yana Türkçe isimler verilen şehir ve köylere yeniden Kürtçe isimlerini verecek. Ayrıca, Kürtlerin ayrımcılık sorunlarıyla ilgilenebilmek için bir komite oluşturulacak" denildi.

"Açılımın Türkiye'nin AB'ye katılımına yardımcı olabileceğini" kaydeden Times gazetesi, Türk hükümetinin "40 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan" sorunun çözümü konusunda "tarihi bir öneride" bulunduğu yorumunu yaptı.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim