Sürpriz tahliyedeki soru işaretleri

  • Home
  • Sürpriz tahliyedeki soru işaretleri
Sürpriz tahliyedeki soru işaretleri
Albay Çiçek'in sürpriz bir şekilde ikinci kez tahliye olması akıllarda önemli soru işaretleri oluşturdu.Abone olBugün Gazetesi'nde yer alan habere göre Albay Çiçek’in bu kez de 43 saat sonra yeniden tahliye olması sorgusunda ortaya çıkan şok bilgi notunu akıllara getirdi. Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya’dan elde edilen “Bilgi Notu Dursun Çiçek’ başlıklı belgede ‘Yargıya baskı mı yapılıyor’ şüphesini artıran ifadeler yer almıştı.

Çiçek’e ait olduğu iddia edilen notta “Tutuklanacağımı biliyordum. Genelkurmay da biliyordu. Bu işin Karargah’a kadar uzanacağını hiç hesap etmediler. İlker Başbuğ her şeyin farkında. Hakim ve savcı haziran kararnamesi çok önemli. Yüksek Silis kumu Yargı üyeleriyle... Bizzat İlker Paşa görüştü. Ergenekon savcılarında önemli bir değişiklik olabilir. İlker Paşa . Iğsız’ı 1. Ordu Komutanlığı’na terfi edecek. Iğsız, Ergenekon’da yaşanan gelişmeleri de takip edecek” bilgisi yer almıştı.

SÜRPRiZ TAHLiYEDE SORU iŞARETLERi

Genelkurmay Harekat Başkanlığı 3. Bilgi Destek Şube Müdürü olarak görev yaptığı dönemde İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek’in yargılanma süreçleri sürekli tartışıldı. Belgenin fotokopisinin ortaya çıkmasından 18 gün sonra ifadeye gelen Çiçek’in tutuklandıktan 18 saat sonra tahliye edilmesinde itirazı görüşen mahkeme heyetinde yapılan değişikliğin etkili olduğu idida edilmişti. Çiçek 1 Temmuz’da tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne götürüldü.

Avukatlarının tahliye talebi sürecinde ise şaşırtıcı gelişmeler yaşandı. İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı itirazı değerlendirecek olan 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yeni bir üye görevlendirdi. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne HSYK tarafından kısa süre önce ataması yapılan hakim Faik Saban, 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geçici görevle atandı. Atama gerçekleşir gerçekleşmez Çiçek’in avukatları tutukluluk kararına itiraz etti. 14. Ağır Ceza Mahkemesi, bir gün önce Çiçek’in tutuklanmasını isteyen üyenin izne ayrılması üzerine geçici görevle getirilen Saban’ın katılımıyla Çiçek’in avukatlarının itiraz başvurusunu görüştü. 18 saat önce 2’ye 1 tutuklama kararı veren 14. Ağır Ceza hakimi Saban’ın katıldığı oturumunda bu kez Çiçek’i 2’ye 1 tahliye etti.

TAHLİYEDEKİ İLGİNÇ AYRINTI

Çiçek’in 2. tahilyesinde de ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı. Çiçek’in itirazını İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nurettin Ak, üye Tuncay Arslanlı ve 12. Ağır Ceza’dan geçici görevele atanan Oktay Kuban’dan oluşan heyet değerlendirdi. Çiçek ilk tahliyesinde olduğu gibi ikinci tahliyesinde de yine başka bir mahkemeden gönderilen bir üyenin desteği ile serbest kaldı. Kuban tartışmalı 2009 HSYK kararnamesinde itirazları değerlendirme yetkisiyle İstanbul hakimliğine atanmıştı.

Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim