Ufuk Uras CHPyi madara etti

  • Home
  • Ufuk Uras CHPyi madara etti
Ufuk Uras CHPyi madara etti
Ufuk Uras, Meclis'te ki performansıyla günün yıldızı oldu. CHP kalesine öyle goller attı ki Erdoğan bile alkışladı!Abone olİNTERNETHABER

Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, TBMM’deki oturumda Kürt sorununda çözümün sürdürülebilir olması için toplumsal desteğin alınması gerektiğini söyledi. Uras, konuşması sırasında kendisine itiraz eden CHP'lil ersağ nedir ere öyle laflar etti ki AK Parti sıralarından büyük alkış topladı.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, Meclis Genel Kurulu’nda hükümetin Kürt açılımına dair konuştu. Uras, Kürt sorunun, yerinin ve nedenlerinin belli olduğunu, u konunun bir asayiş sorunu olarak görülmemesi gerektiğini söyledi.

Sorunun çözümünde, artık tarihte kalması gereken endişelerin ileri sürülemeyeceğini belirten Uras, çözüm için herkesin çaba sarf etmesi gerektiğini ifade etti.

12 Eylül Anayasası’nın yerine çok daha demokratik bir Anayasa’ya ihtiyaç olduğunu söyleyen Ufuk Uras, ülkedeki çok kültürlülüğün, bir gerginlik kaynağı değil, zenginlik kaynağı olarak görülmesi gerektiğini belirtti. Uras, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin yeniden ayağa kaldırılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini söyledi.

Uras’ın konuşması için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in ek süre vermesi üzerine CHP’li vekiller tepki gösterdi. Uras, CHP’lilere “Ben 10 Kasımda, kendimi 'aç aç gecesinde' zanneden milletvekillerinden değilim” diye karşılık verdi.



Kategori : POLİTİKA
Whatsapp İletişim