Öymenin Çillerden gizlediği kripto

  • Home
  • Öymenin Çillerden gizlediği kripto
Öymenin Çillerden gizlediği kripto
Kardak krizinde Tansu Çiller'i kim yanılttı. Dışişleri bürokratlarının kendisine verdiği kriptoyu hasıraltı attığı iddia ediliyor.Abone ol

Meclis'te yaptığı konuşmayla olay olan CHP'li Onur Öymen gündemde. Kardak krizi sırasında Dışişleri Müsteşarı olan Öymen, Türkiye'yi az daha savaşa sokuyormuş..

Biz demiyoruz Hürriyet yazarı Cengiz Çandar diyor.. Yazar bugünkü köşesinde Öymen'in Tansu Çiller'i Silis kumu nasıl yanılttığını ayrıntılarıyla yazdı..

(...)Onur Öymen’in Dersim katliamından “analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım, savaşı bitirelim” yaklaşımına karşı “örnek tutum” olarak söz etmesi bir dil sürçmesi sayılır mı?

Sayılmaz. Onur Öymen’in diplomatlığı da Türkiye’yi haksız ve gereksiz yere savaşa yöneltmek konusunda “sabıkalı”dır. Onur Öymen, Ocak 1996’da Türkiye ile Yunanistan’ı savaşın eşiğine getiren ve “Kardak Krizi” adıyla siyasi tarihimizde yerini alan olayın başlıca mimarıdır.

Eski Amerikan Başkanı Bill Clinton, bir hafta kadar önce bir konuşmasında “Kardak Krizi”ni “şaka gibiydi” diye nitelemiş ve “Ben o gün Rusya Başbakanı ile güvenlik görüşmeleri yapıyordum Toplantının ortasında yardımcım, Türkiye ve Yunanistan’ın üzerinde koyunların yaşadığı Kardak kayalıkları yüzünden çatışmaya girmek üzere olduğunu söyledi. Bunun bir şaka olduğunu sandım. Toplantıyı yarıda bıraktım. Liderlerle, Türkiye Başbakanı ile telefonda konuştum. Sonunda üzerinde 20 koyundan fazlasının yaşamadığı bir kayalık yüzünden savaş çıkmayacağına karar verildi ve krizden dönüldü. Ve bundan ders çıkardım, dünyada ülkelerin nasıl savaşın eşiğine geldiği konusunda buna benzer yüzlerce örnek verebilirim.”



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim