Akdağ Ukraynayı örnek gösterdi

  • Home
  • Akdağ Ukraynayı örnek gösterdi
Akdağ Ukraynayı örnek gösterdi
Bakan Akdağ, Ukrayna’da domuz gribinden bir haftada 70 kişinin öldüğünü söyledi ancak aşıdan bahsetmedi!Abone ol

Sağlık Bakanı Recep Akdağ TBMM'deki konuşmasında aşıdan bahsetmedi; "Ukrayna’da domuz gribinden bir haftada 70 kişi öldü" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bakanlığının plan ve bütçe komisyonunda 2010 yılı bütçesine ilişkin konuşma yaptı.

Bakan ersağ üye ol Akdağ konuşmasında Domuz gribi ile ilgili bölüme küçük bir yer verirken ne Türkiye’deki vaka sayısından ne de alınan aşı miktarından söz etti.

Bakan Akdağ sadece Türkiye’de erken alınan önlemler sayesinde vatandaşın farkındalık seviyesinin arttığını ve hastalığın ülkeye sirayetinin geciktirildiğini söyledi. Böylece sosyal hayatın etkilenmesinin de önlendiğini belirtti.

Oysa Akdağ 42 milyonluk Ukrayna’nın hastalığa hazırlıksız yakalandığını ve bir haftada 70’in üzerinde kişinin öldüğünü vurguladı. Ancak Akdağ ne Türkiye’deki vaka sayısından ne ölümlerden ne alınan aşılardan bahşetti.

MUHALEFET BAKANI DİNLEDİ

Bakan Akdağ aşı meselesine geniş boyutuyla girmemiş olmasa da MHP ve CHP milletvekillere konuşmanın bitmesini bekliyorlar. Özellikle komisyon üyesi olmadığı halde eski sağlık bakanı ve MHP milletvekili Osman Durmuş’ un konuşma yapmak üzere komisyona gelmesi dikkat çekti.

CHP milletvekili Akif Hamzaçebi de Başbakan’ın aşı olmayacağı ve ABD’deki aşılar ile Türkiye’deki aşıların farklı olduğuna yönelik sözlerini anımsatarak Recep Akdağ’dan açıklama isteyecek.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim