Ceylan Önkolın ölümü Arınçı kahretti

  • Home
  • Ceylan Önkolın ölümü Arınçı kahretti
Ceylan Önkolın ölümü Arınçı kahretti
Ölümü bir muammaya dönüşen Ceylan Önkol Başbakan Yardımcısı Arınç'ı da çok üzdü. Arınç Ceylan'la ilgili konuşurken duygulandı.Abone ol

İNTERNETHABER
ANKARA- Havan topuyla öldürüldüğü idialarıyla gündeme gelen Ceylan Önkol'un ölümü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da çok etkiledi. Arınç, "Hepimiz Ceylan'ın anne ve babasıyız" dedi.

Arınç Dicle Üniversitesi açılış töreninde konuştu. Öğrencilerin protesto gösterisi yaptığı açılış törenind multi language seo e Arınç'a öğrencilerin ellerinde taşıdığı pankartlardan birinin, Lice'de patlama sonucu ölen Ceylan Önkol adlı çocuk ile ilgili olduğu söylendi. Arınç, ''Ceylan'ın nasıl öldüğünü, neden öldüğünü ayrıca tartışırız. Ama hayatının baharında küçücük bir yavrumuzun hayatını kaybetmiş olması...'' şeklindeki sözlerinin ardından duygulandı.

Arınç şöyle devam etti:
"Bu olay inanın onun babası ve annesi kadar bizi de üzmüştür. Hepimiz Ceylan'ın annesi ve babasıyız. O günahsız yavrumuzun şu veya bu şekilde hayatını kaybetmiş olmasından üzüntü duymamak mümkün değil. Bunda kendi sorumluluğumuz da olabilir. Bu sorumluluğumuzu elbette araştıracağız. Elbette bu işin sorumluları hakkında ne gerekiyorsa onu da yapacağız. Zaten 'memleket isterim' derken, 'artık Ceylanlar ölmesin' demekle eş anlamlıdır. Biz buna yürekten inanıyoruz."

DİYARBAKIR'A VAKIF ÜNİVERSİTESİ

Dicle Üniversitesinin açılış törenine katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu anlatan Arınç, "Diyarbakırımızda yeni vakıf üniversiteleri açılmalıdır" diyerek şunları söyledi:
"Böyle bir talep gelirse, böyle bir talep makul ve haklı da olursa Diyarbakırımıza çok güzel bir vakıf üniversitesi de çok yakışır diye düşünüyorum. Niçin bir vakıf üniversitesi kurulmasın, adı da Selahattin Eyyübi olmasın? Bu konuda gayretli olacağınıza ve olacağımıza inanıyorum" dedi.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim