Barzaniden bu fotoğrafa ilginç tepki

  • Home
  • Barzaniden bu fotoğrafa ilginç tepki
Barzaniden bu fotoğrafa ilginç tepki
Bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani Türkiye'ye açılım konusunda destek veriyor. Bu fotoğrafa yorumları da bu yönde oldu. Abone ol

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesud Barzani, samimiyetle destekledikleri demokratik açılım sürecinde yaşanan eve dönüş görüntülerini doğru bulmadığını söyledi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Dış İlişkiler Komitesinde konuşan ve basın topla ersağ nedir ntısı düzenleyen Barzani, Kürt sorununun çözümü için Türkiye’nin başlattığı demokratik açılım sürecini “çok doğru bir yaklaşım olarak gördüklerini ve bütünüyle desteklediklerini” belirtti.

YAŞANANLAR DOĞRU DEĞİL Barzani, “eve dönüşlerle ilgili terör örgütü üyelerine bir tavsiyesi olup olmadığının” sorulması üzerine “Bu süreci teşvik edecek her türlü öneri memnuniyetle karşılanmalıdır. Henüz bu sürecin başındayız. Yaşananlara dikkatlice bakılmalı. Bence yaşananlar doğru şeyler değildi. Daha sürecin ilk günleriydi. Bazı endişelerimiz vardı ve bunları dile detirdik” diye konuştu.

Mesud Barzani, “Bu sorunun çözümünde nihai kararları Türkiye verecek. Ben detaylara girmek istemiyorum” dedi.

Türkiye ile ilişkilerinin her geçen gün daha iyiye gittiğini ve bunun bölgenin genel istikrarına olumlu yansıdığını kaydeden Barzani, Türkiye başta olmak üzere İran ve Suriye’den gelen çok sayıda Kürt kökenli öğrencinin bölgesel yönetime bağlı üniversitelerde eğitim gördüğünü, 400 Türk şirketinin bölgede faaliyet gösterdiğini ve Türkiye ile yıllık ticaret hacminin 5 milyar dolara ulaştığını anlattı.

GELECEKTE TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK PARLAK OLACAK



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim