Eşcinseller çok ama çok ağladı!

  • Home
  • Eşcinseller çok ama çok ağladı!
Eşcinseller çok ama çok ağladı!
ABD'de yapılan bu oylama onların son umuduydu. Son ana kadar heyecanla beklediler. Sonuç hüsrandı, gözyaşlarına boğuldular!Abone ol

ABD’nin Maine eyaletinde yapılan halk oylamasından eşcinsellerin evliliğine izin veren kanuna çok az bir farkla ret oyu çıktı. Açıklanan sonuçlar evlenmek için ersağ üyelik yasanın çıkmasını bekleyenleri hayal kırıklığına uğratırken, bazı ABD'liler gözyaşlarına hakim olamadı.

Bütün ülkenin gözlerini dikerek izlediği oylamada yüzde 47.25 oranında evet oyu çıkarken, hayır oylarının oranı yüzde 52.75 oldu.

Maine’de eşcinsellerin evliliğine izin veren yasa Mayıs ayında yerel mecliste kabul edilmiş ancak kararın karşıtları yasa kabul edilmeden önce halk oylamasına götürecek kadar imza toplamayı başarmıştı.

ABD’de eşcinsellerin evlenmesine sadece Connecticut, Iowa, Massachusetts, New Hampshire ve Vermont eyaletlerinde izin veriliyor. Bu eyaletlerin hiçbirinde halk oylamasına gidilmemiş, karar hep yasa yapıcılar ve hakimler tarafından alınmıştı.

Daha önce 30 eyalette yapılan halk oylamalarında eşcinsellerin evliliğine karşı hayır sonucu çıkmış ancak evet ve hayır oylarının oranı hiç bu kadar yakın olmamıştı.



Kategori : DÜNYA
Whatsapp İletişim