İNTERNETHABER
ANKARA- TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, mevzuata göre, komisyonlarına Türkçe dışındaki dillerde başvuru yapılmadığını ifade ederek, ''Hak aramayla ilgili başvurularda, insanlar istedikleri veya bildikleri dillerde başvuru yapabilmeli'' dedi.
Amaçlarının, vatandaşlara hak aramanın kutsallığını anlatabilmek ve daha fazla hak arama ortamı yaratabilmek olduğunu belirten Akma south california seo n, komisyonlarının ombudsmanlık işlevi yürüttüğünü anlattı.
Komisyonlarına; bazen şahsi, bazen kendilerini güldüren, bazen hüzünlendiren başvurular geldiğini ifade eden Akman, en çok başvurunun aş ve iş talebi konularında olduğunu kaydetti. Akman, her yaştan ve her eğitim seviyesinden komisyonlarına dilekçe geldiğini, hatta akli dengesi bozuk vatandaşların da başvuruda bulunduğunu söyledi.
Akman, vatandaşların, kendilerini hak arama kapısı olarak gördüğünü ifade ederek, temel hedeflerinin vatandaşların derdine derman olmak olduğunu belirtti.
KÜRTÇE DİLEKÇE OLURSA…
Dilekçe Komisyonuna, Kürtçe dilekçe gelmesi halinde, bunu işleme alıp almayacağına ilişkin bir soru üzerine Yahya Akman, şu anki mevzuata göre bunun mümkün olmadığını anımsattı. Akman, başvuruların Türkçe yapılması gerektiğini dile getirerek, böyle bir tercüme mekanizmasının da bulunmadığını belirtti.
Akman, TBMM İçtüzüğünün yürürlükte olduğuna işaret ederek, ''Bana sorarsanız, hak arama noktasıyla ilgili başvurularda insanlar istedikleri veya bildikleri dillerde başvuru yapabilmeli. Çünkü, hak arama başka bir şeydir. Polis merkezlerinde 155'te, Kürtçe bilen insanların olması buna bir örnektir. Sadece Kürtçe bilen birisi aramışsa, o anda kendisine cevap verebilecek birisinin olması önemli'' diye konuştu.
Komisyonlarına gelen ilginç dilekçelerden de örnek veren Akman, bir vatandaşın dilekçesinde, ''İktidar milletvekillerinden 100'er ye tele istiyorum'' şeklinde talepte bulunduğunu anlattı.
Kategori : POLİTİKA