Çin Asya ülkelerinin önünde

  • Home
  • Çin Asya ülkelerinin önünde
Çin Asya ülkelerinin önünde
IMF, Çin'den Hindistan'a Asya ekonomilerinin 2010 yılında yüzde 5,75 büyüyeceğini tahmin ediyor. Abone ol

IMF'den yapılan açıklamada, Asya ekonomilerinin gelecek yıl daha önce tahmin edilenden daha fazla büyüyeceği, bunda, hükümetlerin agresif teşvik harcamaları ve küresel ticaretin hız kazanmasının etkili olduğu bildirildi.

Açıklamada, Asya'nın, dünya alabama seo nın geri kalanından ayrışmadığı, aslında Asya'nın kaderinin küresel ekonomiye hala sıkı sıkıya bağlı olduğu ifade edildi.

Asya'ya ilişkin büyüme tahminlerini revize eden IMF, Çin'den Hindistan'a Asya ekonomilerinin bu yıl yüzde 2,75, 2010 yılında ise yüzde 5,75 büyüyeceğini öngörüyor.

IMF'nin mayıs ayındaki tahminler her iki yıl için de bugünkü tahminlerinin yüzde 1,5 altında seyrediyordu.

IMF'ye göre, dünyanın en büyük 3. ekonomisi Çin bu yıl yüzde 8,5 ve 2010'da yüzde 9 büyüyecek.

Dünyanın 2. büyük ekonomisi Japonya ise bu yıl yüzde 5,5 daralma yaşadıktan sonra, gelecek yıl yüzde 1,75 büyüme kaydedecek.

IMF, Asya ülkelerinin, teşvik programlarının etkilerinin azalmasının ardından Batı'da azalan talep göz önünde bulundurulduğunda, sosyal güvenlik ağlarının genişletilmesi ve diğer reformların yardımıyla kendi iç tüketimini artırmanın yollarını bulması gerektiğini bildirdi.

Asya'daki yüksek tasarruf oranı ve düşük tüketim, bölgede emeklilik sistemlerinin zayıflığından ve güvenilir sağlık sigortalarının olmayışından kaynaklanıyor.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim