Yattaradan İstiklal Marşlı tepki

  • Home
  • Yattaradan İstiklal Marşlı tepki
Yattaradan İstiklal Marşlı tepki
Ibrahima Yattara, başvurduğu Türk vatandaşlığına geçiş işlemlerinin uzatılmasına İstiklal Marşı'nı seslendirerek tepki gösterdi.Abone ol

Trabzonspor'un yıldız futbolcusu Ibrahima Yattara, yaklaşık 1.5 yıl önce başvurduğu Türk vatandaşlığına geçiş işlemlerinin uzatılmasına İstiklal Marşı'nı seslendirerek tepki gösterdi.

Gineli oyuncu dün akşam yapılan antrenman öncesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayraklarıyla poz verilmesi sırasında da, İstiklal Marşı'nı okuyarak yetkililere ikinci kez mesaj gönderdi. İstiklal Marşı'nın ilk mısras en hızlı seo ını eksiksiz okuyan Yattara, takımdan ayrılmasının gündemde olduğu dönemde vatandaşlığa geçiş işlemlerini dondurmuş, ancak sonra yeniden başlatma kararı almıştı.

Gineli oyuncu daha önce de, "Artık Türkçe konuşmayacağım. Türk vatandaşlığım kabul görene kadar röportajlarımı Fransızca vereceğim" diyerek Türk vatandaşlığına geçmek istediğini vurgulamıştı. Trabzon Valiliği'nde Türk vatandaşlığına geçiş işlemleri öncesi yapılan Türkçe mülakatta, hem okuma, hem de konuşma sırasında çok başarılı bulunan Yattara, ülkesinin milli takımında oynadığı için Nobre ve Aurelio'nun yararlandığı imkanlardan faydalanamıyor. Gineli oyuncunun Türk vatandaşlığına geçmesi için başvuru tarihinden itibaren 5 yıl geçmesi gerektiği açıklandı.

GÖKHAN ÜNAL'IN DURUMU İYİ

Bordo mavili takımın dün akşam yaptığı antrenmanda Giray'la girdiği ikili mücadele sonrası ayak bileğinden sakatlanan Gökhan Ünal'ın durumunun iyi olduğu açıklandı. Bordo mavili takımın Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, sol ayak bileğine darbe alan Gökhan Ünal'ın Beşiktaş maçına yetişmesine engel bir durumun bulunmadığını belirterek, "Sol ayak bileğine iç taraftan bir darbe aldı ve dış yan bağları esnedi. Bu çok önemli bir durum değil. Ancak biz futbolcumuzun kendisini iyi hissetmesi için gerekli tedavi metotlarını uygulacağız" diye konuştu.

ZAFER YELEN BEKLENİYOR

Trabzonspor sağlık heyetinden izin alarak Almanya'da ameliyat olan gurbetçi futbolcu Zafer Yelen'in tedavisinin aralıksız olarak devam ettiği belirtildi. Genç futbolcunun Almanya'daki doktoru nezaretinde çalışmalarını devam ettiği ve iki hafta sonra Trabzon'a gelerek çalışmalarına burada devam edeceği öğrenildi.



Kategori : SPOR
Whatsapp İletişim