Beyoğlu Belediyesi iddialara tepkili

  • Home
  • Beyoğlu Belediyesi iddialara tepkili
Beyoğlu Belediyesi iddialara tepkili
Beyoğlu Belediyesi “Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali” ile ilgili medya çıkan haberlere tepki gösterdi.Abone ol

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın çalışmaları ile ilgili bazı gazete ve televizyonlarda yayınlanan haberin bir bölümünde Beyoğlu Belediyesi’nin yaptığı “Altıneller Geleneksel El Sanatları Festivali” gerçek olmayan ifadelere yer verilerek eleştirilmiş, kamuoyu yanıltılmıştır.

Festivalin, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’dan alındığı öne sürülen 3 milyon 524 bin TL ile yapıldığı iddia edilmiştir. Bu iddialarını ve ifadelerin ge greek google seo rçekle ilgisi bulunmamaktadır.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi’nin birlikte düzenledikleri “Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali” İstanbul’un en merkezi yerinde Taksim Gezi Parkı’nda yapılmaktadır. Festivale UNESCO’nun kültür varlığı olarak kabul ettiği ülkemizin 25 illinden 40 sanat dalından 80 temsilci katılmaktadır. Bu meslek erbapları keçe, kazaz, gümüş, sedef, sim sarma, tel kırma, baston, çini, oltu taşı, lüle taşı, bakır, ahşap, çömlek, üfleme cam, halı, sedef, yemeni, dokuma, çizme, çarık, yemeni, talika gibi geleneksel el sanatlarımızdan örnekler sergilemektedirler.

Geleneksel el sanatlarımızın yaşamasına katkıda bulunan festival için özel standlar tasarlanmaktadır. Aynı zamanda festival süresince çeşitli konserler ve etkinlikler de düzenlemektedir. Festival, geleneksel el sanatlarımızın hatırlatılarak ve bilmeyenlere de tanıtılarak yaşamaları için imkan ve destek sunmaktadır. Ustalar ürünlerini sergilerken, aynı zamanda da maharetlerini, festival alanında üretim yaparak da ortaya koymaktadırlar. Böylece sergilemenin yanı sıra bu el emeği eserlerin üretim aşaması da ziyaretçilere sunulmaktadır.

Bu festival sayesinde geleneksel el sanatlarımız İstanbul’da yaşayan her yaşta insana ve turiste ulaşmaktadır. Böylece el sanatlarımızın günümüzdeki ustaları ve temsilcileri de sanatlarını tanıtma fırsatı bulmaktadırlar.

Kültür hayatımıza böylesine katkı sunan bu festivalle ilgili olarak gazetenizde yer alan haberde gerçek rakamın kat kat üstünde bir rakam telafuz edilmektedir. Bir iddia üzerine yapılan haberdeki “Altıneller Festivali için İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’ndan 3 milyon 524 bin TL alındı” ifadesi gerçek dışıdır. Gerçek rakam sadece 100 bin TL’dir.



Kategori : GÜNCEL
Whatsapp İletişim