Dünyanın ilk bireysel barter modeli

  • Home
  • Dünyanın ilk bireysel barter modeli
Dünyanın ilk bireysel barter modeli
Teknoloji ve internet sayesinde ,100 Yıldır dünyada uygulanan ve sadece şirketlerin faydalandığı barter sisteminden artık bireyler de faydalanıyor. Abone ol

Türk internetinin parlayan yıldızlarından takasmerkezi.com, oluşturduğu web sitesi ile evinizdeki ihtiyaç fazlası herşeyi değerlendirebileceğiniz bir platform sağlıyor.

Üstelik sürekli yenilenen kampanyalarla, en çok işlem yapan üyelerine, notebooktan, mp3 playerlara kadar farklı ürünler hediye ediyor.

Ekim ayı içerisinde de en fazla i delaware seo şlem yapan 3 üyeyi 3 adet HP Q mininote 3G’li notebook bekliyor.

Üç ay olmadan modeli eskiyen cep telefonları, okuyup rafa kaldırdığımız kitaplar, izlediğimiz filmler, daha iyisini aldığımız için çekmeceye kaldırdığımız elektronik cihazlar...
Tüm bu ürünleri yeniden değerlendirmek, yoğun yaşam temposunda hepimizin ihmal ettiği ve unuttuğu bir alışkanlık. Oysa özellikle teknoloji alanında üretimden çok tüketim yapan bir toplum olarak, milli bilincin en önemli ilkelerinden biri olmalı: Tutumluluk

Ürünlerin satışında tercih edilen ikinci el veya açık arttırma sitelerinin tersine, takasmerkezi.com' da bireyler arasındaki alışverişte para kullanılmıyor. Her üye için açılan bir cari hesapla, bir işlem gerçekleştiğinde, ürün bedeli kadar sanal para, alıcının hesabından satıcının hesabına geçiyor. Bu para sadece site içerisinden ürün almak için kullanılabiliyor.

Kadın ayakkabılarından bebek giysilerine, cep telefonlarından bilgisayara, dvd filmlerden kitaplara kadar ,sınırsız sayıda ürünü 18 ayrı kategori altında satmak veya almak mümkün.

DÜNYAYA AÇILMAYA HAZIRLANIYOR

İstanbul Sanayi Odası takasmerkezi.com’u bir Türk teknoloji ürünü olarak tanımladı ve 52 ülkenin dahil olduğu teknoloji-proje havuzuna dahil etti.

Sitenin kurucuları, dünyada benzeri bir site olmadığının ve 52 ülkede birden benzer siteler açmak için yatırımcılarla temaslarda bulunduklarının altını çiziyorlar.
Belki de bir sonraki google, bir sonraki amazon Türk topraklarından dünyaya yayılacak.



Kategori : EKONOMİ
Whatsapp İletişim